DIY: Vetevärmare för små onda magar

 
 
Vi var på Specialistmödravården igår och allt såg bra ut, både mina värden och lillstrumpan. Helt fantastiskt förstås, och egentligen exakt det jag hoppades på. Men ändå lite konstigt, för på något vis har jag börjat ställa in mig på att jag kommer bli igångsatt även den här graviditeten, och att det nog skulle vara dags nu. Så nu måste hjärnan ställa om, och jag måste börja räkna med att jag nog har 2-3 veckor kvar av den här graviditeten i alla fall.  
 
Så då får jag försöka distrahera mig istället. Och något som verkligen fungerade för ett par veckor sedan var när jag sydde Tant Berg. Tant Berg var tänkt att hon skulle bli en sovorm till lillasyster att ha i spjälsängen men Björn adopterade henne omedelbart så nu är hon istället en lekorm (så här ser hon ut). Därför har jag köpt mer tyg så att jag ska kunna sy en sovorm också, men jag mjukstartade lite idag med ett annat projekt. 
 
Jag har sytt en grej som jag tänkte sy till Björn, men som, hör och häpna, aldrig blev av. Nämligen en liten vetevärmare. Små bebisar får ju ganska ofta ont i magen och då kan den här vara jättebra för att lindra lite. Jag tänker också att den kommer att vara perfekt att lägga i babynestet en stund innan man lägger över bebis där. Tycker ofta att Björn vaknade när jag hade ammat honom till sömns och sedan la över honom i babynestet, säkert för att det blir kallare och inte lika mysigt där, så då kan man liksom värma upp det lite först. Ska bli spännande att se om den funkar!
 
Om någon vill prova att sy en egen är det jättelätt! Så här gjorde jag:
 
  • Klipp ut två små tygstycken som är ungefär som ett A5-ark i storlek. Jag använde helt enkelt A5-kartong som mall.
 
  • Sicksacka kanterna
 
  • Nåla ihop dem rätsida mot rätsida och sy raksöm runt kanten, spara en öppning på några cm för att kunna fylla den.
 
  • Vänd rätt tyget.
 
 
  • Fyll den lilla kudden med valfri värmbar fyllning, jag använde ekologiskt helt vete. Tänk på att inte använda alltför mycket, jag hade i rätt rejält med vete först men den blev riktigt tung, inte så skön för en liten bebismage då kanske. 
  • Sy ihop öppningen för hand.
  • Ta da, färdigt!
 
Tips: Om man är lite mer förutseende och redan vet vad bebisen ska heta kan det bli jättefint att antingen brodera dit namnet eller sy fast tygbokstäver på kudden, det görs då enklast i början innan du syr ihop bitarna. 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :