Gudomligt god morotskaka

Förra helgen fick vi besök av några av Eriks släktingar och vi bestämde oss för att baka något. Morotskaka, föreslog Erik och eftersom ingen av oss hade bakat det förut tyckte vi det lät kul. Jag googlade recept och hittade Leila Lindholms. Hon marknadsförde det med "Det finns många recept på den här saftiga, amerikanska morotskakan. Men det här är det bästa och saftigaste receptet på morotskaka." Haha! Klart man väljer det bästa och saftigaste receptet, tänkte vi :) Plus att jag rent generellt tycker att hennes recept brukar vara jättebra, så det var ju ingen vild chansning heller direkt. Hur som helst så bakade vi morotskaka och den blev så sjukt jäkla god. JA, jag kan inte annat än att hålla med om att det måste vara det bästa receptet! Det finns här om du också vill prova. Det var inte särskilt svårt alls heller. Den enda ändringen vi gjorde i receptet var att vi gjorde dubbel sats av frostingen och pressade i lite limesaft i den också. Det är ju ändå frostingen som är det godaste på en morotskaka!

 

 
Björn ville också baka kaka, så han bakade vatten- och morotsskalskaka. Det var längesen jag hörde honom skratta så mycket så han fick stå där en god stund och plaska, men till slut tog gravidtålamodet slut när det hade bildats ett mindre hav på golvet nedanför honom och han började "baka kaka" genom att faktiskt hälla ut vatten på golvet, så då var det slutlekt :)
 
Alltså dessa fantastiska öron... <3
 
Hoppas ni har en fin kväll! Erik och Björn ska ha lite höstlov här i veckan så det blir mysigt för mig med sällskap.
 
Förresten, jag gör en liten insamling till Musikhjälpen, läs mer här om du är intresserad!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Nu kan ni beställa pannband till förmån för Musikhjälpen 2016!

Häromdagen kom jag på att jag skulle kunna virka pannband som ett sätt att göra en insamling till Musikhjälpen. Läs mer här. Och om Musikhjälpen här. Ni var flera stycken som visade intresse för att köpa pannband, jättejättekul, så nu har jag klurat ut hur vi ska lösa det rent praktiskt. OBS. Toppen om även ni som tidigare på ett eller annat sätt har kontaktat mig och sagt att ni är intresserade av att köpa gör en beställning på det här sättet till mailen så jag får alla uppgifter på samma ställe :)
 
 
 Jag invigde mitt pannband på en liten utflykt till utsiktsplatsen Rusakulan i helgen. 
 
SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA:
 
Skicka mig ett mail till mammaglitter@hotmail.com. Om alla mailar sina beställningar kan jag lätt sortera dem efter först-till-kvarn-principen efter när mailen kom in. I mailet vill jag att du skriver med:
 
1. Vilken färg du vill ha på ditt pannband. Jag virkar alltså av garner jag har hemma så därför är det toppen om du rangordnar 1-3 vilken färg du helst vill ha ifall något hinner ta slut. Se fotona nedan vilka färger som finns att välja mellan. Det går också bra att ge mig ett garn om du vill ha en specifik färg som jag inte har. 
 
2. Vilken bredd du vill ha på pannbandet. Jag gör två olika bredder, cirka 10 cm eller cirka 7 cm.
 
3. Hur långt ditt pannband ska vara. Här får du helt enkelt mäta runt ditt huvud på det stället du vill ha pannbandet, tycker du om att ha det ner över pannan mäter du där och vill du ha det högre upp på huvudet mäter du där. Ja du fattar. Jag är inte på något sätt ett proffs på detta men jag kommer göra så gott jag kan för att få det så långt som du vill ha det :)
 
4. Skriv även om du vill ha pannbandet a) helt utan krusiduller, b) med en blomma eller c) med ett band runt, se bilderna nedan. Om du vill ha blomma eller band, skriv även med i vilken färg och rangordna även färgen på denna med 1-3.
 
5. Du bestämmer själv hur mycket pengar du vill skänka, men minimum för ett pannband är 50 kr. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen. Till sist, skriv med din adress om du vill att jag ska skicka pannbandet med posten. Annars får vi bestämma att vi möts upp i Nora. Om du vill ha pannbandet skickat tillkommer en portokostnad på 13 kr, dvs ditt pannband kostar dig minst 63 kr istället för minst 50 kr.
 
6. När jag kommer till din beställning kontaktar jag dig och så bestämmer vi hur du vill betala. För er som vill ha pannbandet skickat har jag swish, och ni som vill hämta upp det kan välja mellan swish och kontanter. Men som sagt, betala inget förrän vi ser att jag faktiskt hinner med just din beställning. För som jag skrev förut är jag sjukskriven nu för diverse gravidkrämpor och virkar som ett sätt att koppla av, och det är framför allt mitt mående som styr. Blir jag sämre kanske jag inte kommer orka med så många pannband utan jag tar ett i taget helt enkelt. 
 
OBS. Jag svarar på alla mail, får du inte svar inom 1-2 dagar kontakta mig gärna igen, antingen på bloggen eller facebook och stäm av att jag verkligen fått ditt mail!
 
HÄR ÄR FÄRGERNA NI KAN VÄLJA MELLAN:
 
RÖD (ca 2-3 pannband):
 
LIMEGRÖN (ca 3-4 pannband):
 
LJUSROSA (ca 1-2 pannband):
 
MÖRKROSA (ca 1-2 pannband): SLUT 
 
KNALLROSA (ca 1-2 pannband):
 
SVART (ca 3-4 pannband): SLUT!
 
GRÅ (ca 4-5 pannband): SLUT - finns dock så det räcker till några blommor!
 
MOSSGRÖN (ca 2-3 pannband): SLUT! Finns dock så det räcker till några blommor
 
MÖRKBLÅ (ca 2-3 pannband): SLUT!
 
VIT (1 pannband): SLUT! Finns dock så det räcker till några blommor!
 
BEIGE lite melerad (ca 1-2 pannband):
 
LILA (ca 1-2 pannband):
 
MÖRKLILA (ca 1-2 pannband): SLUT. Finns dock så det räcker till några blommor
 
SÅ HÄR SER DE OLIKA MODELLERNA UT:
 
HELT VANLIGT:
 
 
MED BLOMMA:
 
 
MED BAND:
 
 
Det känns jätteroligt att kunna göra det här för att bidra till Musikhjälpens fina satsning. Hoppas ni hakar på! :)
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 
 

Pannband till förmån för Musikhjälpen

Jag kom på en grej ikväll. I förmiddags var jag så rastlös men samtidigt orkeslös och började då virka lite på måfå för att hålla mig stilla och få tankarna på annat än illamående. Det blev det här pannbandet. Jättekul att virka och jag blev omedelbart sugen på att göra flera, men det finns ju en gräns för hur många pannband som en kvinna som tillbringar 95 % av sin tid inomhus behöver :) Men så ikväll kom jag att tänka på att Musikhjälpen kommer till Örebro i december, och de har som tema för insamlingen att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan, mycket behjärtansvärt. Läs mer om Musikhjälpen här.

Så då tänkte jag så här. Om jag skulle fortsätta virka pannband med garner jag har hemma, skulle det finnas ett intresse att köpa dem då? Det vill säga, jag står för garnet och alla pengar som du betalar för pannbandet skänker jag oavkortat till Musikhjälpen? Vill du att jag skickar pannbandet någonstans med post får du själv stå för portot. Tänkte i så fall kanske att minipriset för ett pannband är 50 kr och så får man välja själv om man vill skänka mer? Jag är ju hemma och är sjukskriven nu så jag kommer virka i mån av ork förstås, men just virkningen är en väldigt bra stillsam sysselsättning för mig och så skulle det kännas fint att samtidigt känna att man gör något betydelsefullt. Givetvis går det i så fall att "beställa" hur stort pannbandet ska vara, om du vill ha med eller utan blomma och välja bland de garnfärger jag har, alternativt ge mig ett garn att virka av. 

 

Vad säger ni? Finns det något intresse av det? 

 

Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!