På utflykt i det gröna

 
Vilken dag det blev idag! Maj tog farväl med flaggan i topp verkligen. Och vi var för en gångs skull vältajmade (jag har varit så galet vuxen de senaste dagarna och styrt upp oss och kollat väderprognoser och gjort sånt annat vuxet, så visste liksom att det skulle vara soligt idag) så vi åkte på utflykt just idag, när vädret var fint. Jag älskar att vara ute i naturen nu. Även om naturen som idag mest bestod av landsvägar. Det är så grönt så det nästan gör ont i ögonen. Och så mycket blommor som blommar redan. Jag upptäckte idag att lupinerna har slagit ut redan. Hjälp!
 
Jag kan inte påstå att jag har sådär särskilt många loppisar som jag brukar besöka, men jag har en i Lindesberg och en på väg mot Örebro som jag verkligen gillar, och båda hade öppet idag. Så efter att Björn och jag hade varit vakna i en smärre evighet - tänk att det fanns en tid när man INTE hade hunnit med att laga frukost, äta frukost, leka dinosaurielekar, titta på Ronja Rövardotterfilmen, bygga med lego och duscha före klockan åtta en helgmorgon - packade vi in oss hela lilla familjen i bilen med matsäckskorg och allt och drog iväg mot Lindesberg. 
 
Vi loppisade, åt lunch, åkte vidare mot Örebro, loppisade lite till, och stannade till sist på en rastplats på väg hem för att äta våra korvmackor. Värdelöst tyckte Björn, han ville äta dem i en skog. Så då fick vi helt enkelt sätta oss bakom rastplatsen. Gick bra det med :)
 
 
Väl hemma var jag förstås tvungen att omedelbart diska och styra upp mina loppisfynd för fotografering. Det är ju halva nöjet :)
 
De här tekopparna spanade jag på redan förra sommaren men tänkte att jag inte ska hålla på och samla på mig en massa som jag egentligen inte har plats för. Men så har jag liksom inte kunnat släppa dem. Så efter ett års betänketid blev de nu mina. Det är väl egentligen kaffekoppar, men de är större än mina andra rosenkoppar så jag tänker att de blir perfekta för tedrickare när jag dukar med rosenservisen. Känns så tråkigt nu att duka fram med fina små rosiga kaffekoppar och så de vanliga, visserligen fina tekopparna, men också helt gigantiska i jämförelse med kaffekopparna. Så det här kommer bli super. 
 
Spana in den gamla brödspaden också. Den ska jag ha i mitt nya kök sen. 
 
 
 
Nu ikväll har jag hållit på och rensat och sorterat och packat böcker. Så hittade jag den här diktsamlingen. Den har tillhört farmor och jag blev alldeles rörd. Lucie och Bengt pratade hon ofta om, och de var uppenbarligen vänner sedan låångt tillbaka. Men de hade visst inte helt koll på läget ändå, för farmor hade visserligen födelsedag den 6 januari, men hon var född 1926 så rimligen fyllde hon bara 24 år den 6 januari 1950 :)
 
 
 
 
Igår var jag och Björn och Vickan och hälsade på mormor och jag plockade med mig den här pionen från hennes trädgård. Den får sitta tillsammans med ett par kvistar libbsticka som Lova grävde upp ur vår trädgård häromdagen. Tyckte det var synd att bara slänga bort dem, de gör sig riktigt bra som snittblommor kan jag tipsa om, om det är fler än vi som har mer libbsticka än man rimligen kan göra av med. 
 
 
Men nu sover båda barnen oroligt och bloggtiden är slut för ikväll. Fint att det ändå uppenbarade sig lite skrivtid <3
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :