På utflykt i det gröna

 
Vilken dag det blev idag! Maj tog farväl med flaggan i topp verkligen. Och vi var för en gångs skull vältajmade (jag har varit så galet vuxen de senaste dagarna och styrt upp oss och kollat väderprognoser och gjort sånt annat vuxet, så visste liksom att det skulle vara soligt idag) så vi åkte på utflykt just idag, när vädret var fint. Jag älskar att vara ute i naturen nu. Även om naturen som idag mest bestod av landsvägar. Det är så grönt så det nästan gör ont i ögonen. Och så mycket blommor som blommar redan. Jag upptäckte idag att lupinerna har slagit ut redan. Hjälp!
 
Jag kan inte påstå att jag har sådär särskilt många loppisar som jag brukar besöka, men jag har en i Lindesberg och en på väg mot Örebro som jag verkligen gillar, och båda hade öppet idag. Så efter att Björn och jag hade varit vakna i en smärre evighet - tänk att det fanns en tid när man INTE hade hunnit med att laga frukost, äta frukost, leka dinosaurielekar, titta på Ronja Rövardotterfilmen, bygga med lego och duscha före klockan åtta en helgmorgon - packade vi in oss hela lilla familjen i bilen med matsäckskorg och allt och drog iväg mot Lindesberg. 
 
Vi loppisade, åt lunch, åkte vidare mot Örebro, loppisade lite till, och stannade till sist på en rastplats på väg hem för att äta våra korvmackor. Värdelöst tyckte Björn, han ville äta dem i en skog. Så då fick vi helt enkelt sätta oss bakom rastplatsen. Gick bra det med :)
 
 
Väl hemma var jag förstås tvungen att omedelbart diska och styra upp mina loppisfynd för fotografering. Det är ju halva nöjet :)
 
De här tekopparna spanade jag på redan förra sommaren men tänkte att jag inte ska hålla på och samla på mig en massa som jag egentligen inte har plats för. Men så har jag liksom inte kunnat släppa dem. Så efter ett års betänketid blev de nu mina. Det är väl egentligen kaffekoppar, men de är större än mina andra rosenkoppar så jag tänker att de blir perfekta för tedrickare när jag dukar med rosenservisen. Känns så tråkigt nu att duka fram med fina små rosiga kaffekoppar och så de vanliga, visserligen fina tekopparna, men också helt gigantiska i jämförelse med kaffekopparna. Så det här kommer bli super. 
 
Spana in den gamla brödspaden också. Den ska jag ha i mitt nya kök sen. 
 
 
 
Nu ikväll har jag hållit på och rensat och sorterat och packat böcker. Så hittade jag den här diktsamlingen. Den har tillhört farmor och jag blev alldeles rörd. Lucie och Bengt pratade hon ofta om, och de var uppenbarligen vänner sedan låångt tillbaka. Men de hade visst inte helt koll på läget ändå, för farmor hade visserligen födelsedag den 6 januari, men hon var född 1926 så rimligen fyllde hon bara 24 år den 6 januari 1950 :)
 
 
 
 
Igår var jag och Björn och Vickan och hälsade på mormor och jag plockade med mig den här pionen från hennes trädgård. Den får sitta tillsammans med ett par kvistar libbsticka som Lova grävde upp ur vår trädgård häromdagen. Tyckte det var synd att bara slänga bort dem, de gör sig riktigt bra som snittblommor kan jag tipsa om, om det är fler än vi som har mer libbsticka än man rimligen kan göra av med. 
 
 
Men nu sover båda barnen oroligt och bloggtiden är slut för ikväll. Fint att det ändå uppenbarade sig lite skrivtid <3
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Mellan hägg och syren

Vilken försommarkväll det blev!
 
Jag skulle egentligen ha sprungit Vårruset idag, men med min astma och pollenallergi var det bara att glömma. Så istället åkte jag hem till två nyklippta och blåhåriga barn och bakade rabarberpaj. Det är så mysigt att de har börjat bli lite större. Det finns faktiskt lite tid mellan middagen och läggning nu. Tillräckligt för att baka en liten paj och sen äta den :)
 
Björn är väldigt fascinerad av allt som växer, och en av hans stora favoriter är våra rabarberplantor. Eller ja, stora favoriter var kanske att ta i. Det är ganska blygsamma plantor vi har. Vår trädgård är skuggig och vi har dålig jord. Men i år för första gången kom det tillräckligt med rabarber så vi kunde använda ett par stjälkar i en paj. 
 
Kolla storleksjämförelsen med tulpanen liksom... :)
 
I lördags hade vi konsert med min kör och jag var med och spelade fiol. Trevligt, och jag fick den här vackra rosen. 
 
 
Pajen blev väldigt god. 
 
 
 
 
Vi har nedräkning för sommarlov nu. Varje dag frågar Björn hur långt det är kvar. Är det 500 dagar. Eller femton veckor. Det är svårt med tid. Vi kom fram till att det inte alls är så fasligt långt kvar, men några veckor är det allt. Och sen gick vi och la oss och läste Bröderna Lejonhjärta. Björn och jag har den som kvällsbok nu. Den är så rysligt bra. Jag bara älskar att han har blivit så stor att man kan läsa den typen av böcker med honom. 
 
 
 
Blev det förresten något "mellan hägg och syren" i år? Häggen har ju precis blommat över och syrenen ser redan ut så här. Vi har haft dörren öppen ikväll och doften är helt öronbedövande. 
 
När ska man plocka blommorna om man vill göra syrensaft? Jag hade tänkte ge mig på det i år.
 
Nu måste jag lägga mig, hoppas att ni har en fin kväll i våren. Det här är verkligen en tid att ta tillvara på. 

Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Trädgårdsdrömmar

Den här tiden på året blir jag alltid så sugen på trädgård, och kommer på mig själv med att gå och klura på hur jag skulle vilja ha det i min framtida trädgård. Hur den skulle vara planerad, vad jag skulle odla och hur jag skulle prioritera.
 
Jag kan ju inte påstå att det är mindre så i år direkt, när vi faktiskt äger en trädgård. För vi gick ju och köpte ett hus, Erik och jag. Ett helt fantastiskt hus som jag ska skriva mer om snart. Så vi har en trädgård, men vi kommer inte att få tillträde till den förrän nästa sommar. Så i år och i vår blir det trädgårdsdrömmar och aningens trädgårdsfrustration för min del istället. 
 
 
Men nåja, det är väldigt roligt att kunna drömma och planera kring en faktisk trädgård. Även om det inte blir något odlande i år. Jag vet att jag vill ha rosor, massa rosor. The Fairy förstås, min favorit, små små rosor som växer i klasar på buskar. De blommar massor, och långt in i oktober när snön har lagt sig. Och så andra rosa, gula och röda rosor. Gamla sorter, som doftar gott. Min mamma är något av en rosenexpert så jag ska konsultera henne på den fronten har jag tänkt när det väl är dags.
 
Och så kryddväxter. Det finns inget som får en att känna sig så rik som att kunna plocka sin egen mat, hemma. Basilika och koriander. Gräslök i massor. Timjan och persilja. Och mynta. Gärna olika sorters sallad.
 
Jag vill också ha vinbär och krusbär och rabarber. Hallon och jordgubbar. Massor med smultron. Och tomater. Morfar odlade tomater. Tomater och tagetes var hans specialiteter. Tagetes har jag nog aldrig riktigt fattat grejen med, förutom att jag nuförtiden blir sentimental och lite glad när jag ser dem för att jag tänker på morfar, men små hemodlade söta tomater är ju rena himmelriket på jorden så gott det är. 
 
Och så för ett par veckor sedan upptäckte jag den här godingen. Blodhägg heter den. Det är hägg, fast rosa. Den ska vara ganska lättskött och snabbväxande och trivas bra i våra lite nordligare klimatzoner. Och så doftar den gott. Så nu står den högst upp på min inköpslista. Och så nyper jag mig lite i armen igen. Jag har en trädgård. Det är en sån fantastisk ynnest. 
 
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!