My moment to shine!


Egentligen har jag inte (av förklarliga skäl) tid att blogga idag, men passar på lite snabbt medan nagellacken torkar. JAG SKA NÄMLIGEN PÅ MELLO IKVÄLL! 

Det är andra helgen i rad jag lämnar Björn hemma och drar ut på äventyr en kväll. Roligt för honom och Erik och nyttigt för mig tror jag. Jag älskar verkligen mello och ändå sitter jag och funderar på hur mycket jag kommer sakna Björn. Knasigt. 

Nu värmer jag i alla fall upp genom att måla naglarna, äta kladdkaka och lyssna på cara mia på repeat.  Många drömmer ju hela sina liv om att bli kända och få vara med på tv och i melodifestivalen och så där. Känns najs att jag får uppleva allt det innan jag fyller 30 till och med :P

Jag menar, jag räknar med att jag kommer bli känd från tv nu!

Ekologiska leksaker

 
Jag fick en hel del riktigt bra tips på hur vi ska tackla Björns badskräck efter att jag skrev om det häromdagen. En sak som kan låta ganska självklar är att se till att ha roliga badleksaker, så att det inte bara blir tvättning utan även lek. Men då börjar det direkt gnaga i magen på mig. För man ska ju passa sig för badankor och sånt, det är ju massa gifter i dem. Därför har vi inte köpt några badleksaker till Björn. Jag vet att jag blir ganska begränsande i och med att jag försöker tänka så giftfritt som möjligt, men nu när det finns så mycket bättre alternativ ser jag egentligen ingen anledning att inte tänka så. Vårt hem är långt från kemikaliebantat, jag har ingen aning om hur mycket dåligheter vi egentligen har runt omkring oss, men jag kan ju åtminstone se till att de sakerna som är närmast Björn, kläderna han har på sig och de saker han faktiskt tuggar på, är så bra som möjligt. 
 
Sen finns det mycket okunskap kring ekologiskt och giftfritt. Jag i alla fall har alltid haft en bild av att det är bra men ack så dyrt, så det är ändå inget man riktigt har råd med. Men titta bara hur mycket som har hänt i mataffärerna. Jag kan gå till Willys och köpa ekologiska bananer för bara några få kronor mer än besprutade, och häromdagen upptäckte jag att de ekologiska krossade tomaterna kostar lika mycket som de vanliga. Så nu har jag googlat runt lite och till min stora glädje finns det flera webaffärer som enbart säljer ekologiska leksaker och andra barnprylar. Och till helt okej priser dessutom. Och ärligt talat - nu har jag bara varit förälder till ett barn i ett halvår - men det skulle nog inte göra så mycket, varken för överfyllda hus eller överbelastade ungar, om våra barn hade lite färre leksaker i bättre kvalitet, och då blir det inte ens dyrare i längden. 
 
 
Den här fina badankan finns på Ekoleko. För bara 69 kr får man en giftfri, snäll badleksak.
 
 
Och den här söta ankfamiljen finns hos ekokul.
 
 

Några upptäckter kring att fira födelsedag med bebis

 
Igår fyllde Erik som bekant år. Första födelsedagen där Björn var med. Så här i efterhand inser jag att födelsedagar nog kommer att ha en lite annan skepnad än vad de tidigare haft, åtminstone det här året. Vad jag hade sett framför mig: ÅÅåååååååååhh så mycket mys med bebis och fina pysslade kort som Björn och jag skulle ha gjort till födelsedagsbarnspappan och vi skulle ha bakat tårta och bjudit släkten på kalas och Björn skulle (förstås) tindra med ögonen. 
 
Om det blev så?
 
I så fall hade ju det här blogginlägget varit helt meningslöst. Tillåt mig punktera:
 
  • Mamman har i hemlighet bestämt sig för att fixa frukost på sängen, trots att pappan går upp kl 06.00 för att hinna till jobbet. Björn bestämmer i samma veva att det är en bra idé att vakna två gånger i timmen hela natten. Mamman är grinfärdig och smått zombisk (nytt ord tror jag) när klockan ringer 05.30.
 
  • Pappan får i alla fall sina paket tillsammans med frukost på sängen kl 06.00. Mamman inser att hon inte har ett endaste litet kort till pappan. Varken köpt eller hemmapysslat. Eeh, det däringa lilla paketet är från Björn och det andra från mig. Grattis grattis.
 
  • Det GÅR inte att baka fina tårtor samtidigt som man underhåller bebis. Tacka vet jag kladdkakor, lyckades smälla ihop fyra stycken under tiden som Björn sov/surade i babysittern. Det gick åt en och en halv...
 
  • Mamman kommer överhuvudtaget inte ihåg att ta fram kameran på hela dagen = inga bilder på pappans första födelsedag med bebis. Suck. 
 
  • Till följd av nattens två-gånger-i-timmen-vaknande är mamman vid fyrasnåret så trött att ögonen går i kors. Gästerna kommer inte förrän sju. 
 
  • Björn däremot var på strålande humör hela dagen, fram till det var dags för gästerna att komma. Då - suuuupertrött men ville inte sova = jättesur Björn som skäller på alla förutom sin mamma och pappa, ända tills mostra resolut vyssjade honom till sömns (tack). 
 
  • När alla har gått hem efter en mysig kväll är mamman och pappan om möjligt ännu tröttare än vad mamman var vid fyrasnåret, men då har Björn piggat på sig och är på alldeles strålande humör och tycker att det är dags att starta efterfesten. Hujedamej. 
 
Men ett år äldre blev han den där pappan och fina presenter fick han och vi har kladdkaka så det räcker hela långa helgen :)