Glögg-frys på första advent

Det är ju minst sagt svårt att få till diverse glöggmys och annat som man brukar ägna december åt i detta coronans år 2020. Men det här är trots allt min bästa tid på året så jag ger inte upp så lätt. Corona-grinchen kanske försvårar saker och ting lite, men ingenting är omöjligt. 
 
Så, på första advent skippade vi glöggmys och bjöd istället in familjen på glögg-frys. Utomhus. Det var ju så fint väder. Inte soligt eller så men ett tjockt lager frost på marken och uppehåll. 
 
 
 
 
Vi dukade upp med kaffe och glögg, pepparkakor, saffransskorpor och skumtomtar. Och ett glatt humör och tjocka kläder, det kommer man långt på!
 
 
 
Så placerade vi ut gästerna på corona-säkert avstånd, och Erik grävde fram filtar, fårskinn och sin tjockaste vadmals-mantel (lajvare...) för att hålla alla ifrån förfrysning. Björn hade reflexvästen på för säkerhets skull.
 
 
Och så gjorde Björn och mormor snöänglar i frosten. 
 
Det blev kanske inte direkt den första advent vi sett framför oss, men det blev ändå. Och det är ju faktiskt viktigast. Jag saknade så att få gå till kyrkan, men vi lyssnade på psalmerna på Spotify, och vi bakade och fyllde huset med juldoft, och trädgården med familj. I år fick det vara gott nog. 
 
lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna  trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :