Att ha en trädgård


Vi har ju äntligen äntligen flyttat in i vårt hus. Som vi köpte redan i mars förra året. Och sen har läääängtat efter. En av de absolut bästa sakerna med ett hus om ni frågar mig är att ha en trädgård. Jag älskar blommor. Jag älskar att pyssla och bygga och greja. Jag var sjuk ett par dagar i förra veckan och plöjde då HELA säsongen av Trädgårdstider. Härligt!

Men det är svårt med trädgård. Man behöver ha en plan. Och så kanske man råkar vara två personer som delar en trädgård och råkar ha rätt olika uppfattning om hur mycket som egentligen ska planteras i en trädgård och hur mycket öppen gräsmatta det ska vara. Då blir det lätt lite svårt :)

Men nu satsar vi på olika miniprojekt. Sånt där som kan bli klart på en eller två kvällar. Så ikväll gjorde jag klart den här planteringen. Klematis och sommarblommor i en gammal zinkbalja som jag hittade i den gamla boden. Tanken är att klematisen ska klättra upp på spaljén så vi får ett grönskande hörn. Kan nog bli väldigt fint! 


(null)

(null)

En hel margarinlåda full av pigga små tomatplantor gör mig sällskap i uterummet ikväll. Det ska bli nästa miniprojekt att sätta dem i ordentliga krukor. 

(null)

En av de bästa sakerna med trädgårdsarbete är att det är snudd på terapeutiskt. Det är så tillfredställande att få skapa, och se resultat. Och så rensa hjärnan lite efter en lång arbetsdag. 

Det är så roligt att vara tillbaka här i bloggen! Och jag blev så glad idag när jag såg att ni är många läsare som också är tillbaka, då känns det extra peppigt att fortsätta skriva!

Ha en fortsatt fin kväll! 

Kommentera inlägget här :