Favorit i repris: En alla hjärtans dag att minnas!

Hittade den här godingen i arkivet, livet på en pinne som småbarnsförälder till en femmånaders :) I år kör vi istället den glammiga versionen alla-i-familjen-förutom-mamman-är-sjuka, men vi har varit på mysigt fika med la familia på förmiddagen och jag hyser förhoppningar om någon sorts datenight med maken nästa helg, så det är inte helt ute med oss. Men här är förra årets Alla hjärtans dag, varsågoda!
 
Vad härligt det är med Alla hjärtans dag! Vårt hus är nystädat och skinande rent. Vi tog en låååång sovmorgon. Jag började dagen med yoga och åt sedan frukost  i lugn och ro medan Björnen sov en stund. Sedan tog vi en stärkande promenad på stan och kom hem till den goda lunchen som vi förberett igår. Till middag har vi gjort en stek och nu i eftermiddag har Björnen bara tindrat med ögonen och jag känner mig utvilad och salig.
 
Eeh. Skoja bara.
 
Tillåt mig punktera:
 
06.30 - Björnen vill ha mat
 
07.00 - Björnen somnar om
 
07.45 - Mamman tröttnar på att inte kunna somna om och går upp och viker lite tvätt. Städar även lite förstrött i ett hörn. Resten av huset = bombnedslag
 
08.45 - Mamman kommer på den briljanta idén att hon kan passa på att prova youtube-yogan hon tipsats om. Går ner. Börjar yoga.
 
08.55 - Björn och pappan har vaknat och kommer ner och sätter sig i soffan
 
08.57 - Mamman pallar inte riktigt att yoga inför en så entusiastisk publik som hennes son visar sig vara. Slutar. 
 
09.30 - Mamman hetsäter frukost innan Björnen ska komma på att han är hungrig. Björnen får smaka fil, riktig höjdare!
 
10.30 - Björnen har ammat och sovit en halvtimme hos sin mamma. När mamman försöker lägga ifrån sig honom vaknar han och är sur.
 
11.30 - Mamman och pappan tröttnar på surandet och tar med Björnen ut på promenad. Mormorn och mostern ansluter och det gås en del i affärer. Eller rättare sagt, alla utom Björnen och hans pappa går i affärer, för så fort man stannar börjar Björnen sura igen, och ganska mycket när man rör på sig också...
 
13.00 - Hem för att Björnen ska få mat. Fixar kaffe och äter citron- och marängpaj istället för lunch, för steken pappan precis påbörjade ska vara inne i ugnen i ca 18 timmar.
 
14.00 - Inser det dumma i att äta paj till lunch. Äter varsin kall pizzaslice också, stående vid diskbänken, turandes om att bära på sur Björn. 
 
15.00 - Björnen fortsätter sura.
 
16.30 - Björnen har fått mat, innebär förstås inte att han somnar. I köket utspelas följande: Björnen ligger i babygymmet och träter högljutt, pappan fixar panikartat med stek och potatisgratäng, mamman står vid köksbänken och hetsäter chips och dip.
 
17.30 - Pappan frågar desperat när det är dags för nästa amning, då finns det ju en chans att Björnen inte gnäller en liten stund. Jaha. Två timmar kvar.
 
18.00 - Pappan frågar igen, ännu mer desperat, när nästa amning är. Finns ju en chans att han hörde fel förra gången.
 
18.05 - Björnen bajsar ner alla sina kläder
 
18.30 - Ett blöj- och klädbyte senare är maten klar. Mamman äter medan pappan mutar Björnen med potatis.
 
18.37 - Pappan äter medan mamman underhåller Björnen.
 
18.45 - Maten uppäten
 
18.47 - Björnen somnar. (Nu passar det alltså...?) Pappan och mamman får nåt tomt i blicken och sätter sig i varsin soffa och bearbetar dagen på olika sätt. Pappan spelar tv-spel och mamman bloggar.
 
Har ni också haft en fin dag? :D
 
Såhär kan en lätt känna sig efter en alltför körig Alla hjärtans dag...