Namnsdagskalas för en Björn

 
Idag har Björn namnsdag. Och jag har haft min första dag på första delen av min sommarsemester. Ska vara ledig en vecka för att sen gå in och jobba lite innan jag går på en längre ledighet. Med andra ord flera anledningar att fira. Därför ställde vi till med ett litet fikakalas i all enkelhet. En kardemummakaka, några släktingar och sockerfri vegansk citronglass till namnsdagsbarnet. Björn åt sin glass i rasande fart och sen ägnade han resten av kalaset åt att dammsuga (förstås!) och att låtsas som att han inte hörde att det var dags att öppna paket, det verkar inte riktigt vara hans grej det där med paket, haha. 
 
Nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på Minneskonserten för Björns namne Björn J:son Lindh från Berwaldhallen som spelades in 2014. För mig är Björn en mycket saknad musikervän som jag haft förmånen att få spela tillsammans med under många år och även lärt känna. Jag har inte sett konserten förut, missade den förra gången den sändes på tv och min egen Björn var bara två veckor gammal vid konserttillfället så det var inte riktigt läge att åka på konsert i Stockholm då, men det är verkligen en jättefin konsert. När jag ser hur musikalisk min lilla björnunge är redan nu tycker jag att det är så tråkigt att de aldrig fick träffa varandra, men samtidigt kan jag glädjas mycket när jag nu lyssnar på konserten över vilken fantastisk musikskatt han lämnar efter sig. Konserten visas i SVT även imorgon, rekommenderas varmt. 
 
Känns som ett fint sätt att avsluta björnungens namnsdag på <3
 
 
 
 
Ärvda ljusstakar och loppisfyndad Kockumsmugg. 
 
 
Mina otroligt söta för dagen nyloppade kaffekoppar med rosor på. 
 
 
Hemmagjord syrénsaft från mina systrar och rosor och schersmin från mammas och pappas trädgård.
 
 
Jag snodde ihop en mjuk kardemummakaka enligt det här receptet och så delicatobollar, aldrig fel!
 
 
 
Björn blev så bortskämd med presenter. En sjömanskostym, en vattenkanna och så den här lilla träspisen och en babblarnabok. Han fullkomligt älskar babblarna och kan namnet på varenda en av dem <3