DIY: 5 (hyfsat) enkla julpyssel för lunchrasten - del 3

  Onsdag idag. Vad den här veckan går fort, tycker ni inte det?
 
 
Jag håller ett väldigt högt tempo på jobbet just nu med mycket som måste avslutas inför jul och nyår, men då känns det liksom lite extra välbehövligt att bara få släppa allvaret och ägna sig helhjärtat åt något kreativt en stund. 
 
Idag ska vi torka apelsiner!
 
(null)
 
 
Det är en helt perfekt grej att göra när man jobbar hemma. Arbetsinsatsen är minimal men man behöver ändå ha några timmar på sig. 
 
Du behöver:
  • Apelsiner
  • En kniv
  • En ugn
Så här gör du:
  • Tvätta av apelsinerna och torka dem
  • Skär dem i ganska tunna skivor. Försök vara noga med att kanterna blir hela, dvs att det är skal runt om hela skivan
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, se till att de ligger en och en så de inte hamnar på varandra
  • In i ugnen, 90 grader om du har varmluft och ca 100 grader i vanlig ugn
  • Sen är det bara att låta dem stå i ugnen i 3-4 timmar. Det kan vara klokt att titta till dem ibland så de inte bränner. Och eventuellt vända på dem någon gång
  • Ja, och sen är du klar. En stor bonus är också att om du fixar apelsinerna på lunchrasten kommer ditt "kontor" att dofta ljuvligt hela eftermiddagen sen :)
(null)
 
När apelsinerna väl är klara kan du använda dem till allt möjligt. Jag brukar lägga några skivor på ett bord, sätta fast dem i en krans, eller varför inte göra en girlang av dem. Det är också busenkelt, även om det tar lite längre tid. Gör bara två hål i apelsinen, jag brukar använda en sån där pinne som man använder för att kolla om potatisen är klar, och sen trär du igenom ett vackert snöre. Ta ett ganska tjockt eller strävt snöre så åker inte apelsinerna omkring utan hänger kvar så här fint utan att man behöver fästa dem på något sätt. 
 
Berätta gärna om ni provar något av pysslen, vore kul att höra vad ni tycker! :)
 
Ha en fin onsdag!
 

lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna  trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa

Kommentera inlägget här :