Pepparkakshuset

Jag och min syster Viktoria har de senaste åren varit med i en pepparkakshustävling här i Nora. Det har varit väldigt svettigt och jobbigt men samtidigt himlans roligt. I år kändes det smått omöjligt med tanke på coronan så vi stod över. Men jag blev sååå sugen på att göra ett ändå så det fick bli en liten variant. Jag är inte så förtjust i själva ihopsättandet, huvva, det är mest kristyren jag tycker är rolig, så då var det bara bra att det var litet. Speciellt när jag skulle bygga det helt själv också. Är en väldig skillnad att vara två.  
 
 
 
 
 
Nu har vi haft jullov i snart en vecka. Jag är så nöjd med mitt beslut att vara ledig lite längre innan jul, trots att Erik fortfarande jobbar och inte går på ledighet förrän efter imorgon. Både jag och barnen var så trötta sista dagarna på jobb/skola och det har verkligen tagit några dagar att återhämta oss. Nu kommer vi vara pigga och glada till julafton istället för helt slutkörda. Det är också helt fantastiskt att vi har börjat kunna göra juliga saker tillsammans som både de och jag uppskattar. Vi bakar kakor, pysslar, och idag såg vi t ex på Polarexpressen - en riktig film som även jag uppskattade. Mitt på dagen när alla var pigga. Och jag hade för en gångs skull ro att vara med och titta på hela filmen istället för att bara "passa på" att göra annat under tiden. 
 
I eftermiddags tog vi in granen också. Den är i en klass för sig så den måste nog få ett eget inlägg :)
 
Har ni bakat något pepparkakshus i år? Barnen är sura på mig för att jag bakade ett alldeles själv så vi ska försöka ta hjälp av mostrarna och bygga ihop ett Pippi-hus också. Som går att äta. Det var mycket viktigt :)
 
Tittar ni på jukalendern förresten? Jag tycker den är riktigt bra. Och barnen (och jag!!) älskar Julköket som kommer direkt efteråt. Ta det lugnt i julstöket!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook:  Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna   trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :