Ge mig era bästa trädgårdstips!

God kväll!
 
För ovanlighetens skull finner jag mig själv ensam i vår soffa, i ett tyst hus. Det vill säga bloggläge! Två veckors semester har gått i ett rasande tempo, fast vi egentligen inte gjort så mycket, och på måndag börjar jag jobba igen. Men jag gör bara ett gästspel på jobbet. Två veckor ska jag vara där och sen går jag på semester del 2. Och Erik och barnen är lediga även dessa veckor så jag tror nog att vi kommer kunna få till lite sommarlovskänsla ändå.
 
Jag måste bara visa vad jag har fått. Just när jag trodde att det här med trädgårdsliv inte kunde bli bättre!!
 
 
Visst är den helt underbar! Jag tror att alla innerst inne behöver en rosa skottkärra. Är helt övertygad faktiskt.
 
 
 
De här vackra blommorna planterade jag i krukor och ställde vid vår entré ca fem minuter innan ett helt galet regn i förra veckan. Gah... Men de klarade sig hyfsat, även om de regnade sönder en del. 
 
Vad mycket det är att tänka på med trädgård. Det är regn och sol, att vattna och inte vattna, ohyra, saker ska beskäras, tjuvar ska nypas bort och sniglar ska skrämmas iväg. Sååå mycket att lära sig!
 
På vår framsida växer två fina, ganska små äppelträd och egentligen inte så mycket mer. En rhododendron vid husväggen. Och så växte tre stora, ganska stendöda (två och en halv av dem i alla fall) enar precis vid huset. Envis som jag är så bestämde jag mig för några dagar sen för att nu skulle en-uschlingarna bort. Så när resten av familjen var i lekparken fällde jag enar. Jisses. Det var ett lite större jobb än jag tänkt mig. Och det resulterade i att jag nu haft ont i kroppen i flera dagar. Men borta är de!
 
(null)

(null)

 
Men nu till min fråga!
 
Jag har tänkt att jag ska göra en riktig rosenträdgård på framsidan. Jag drömmer fritt nu, så tänker mig en liten grusad plats för utemöbler vid husväggen bredvid rhododendron, små grusgångar, kanske en pergola eller liknande, rosor rosor rosor. Och så pioner! Men jag behöver er hjälp. Vilka är era favoriter? Vilken blomma får jag inte missa? Det kan vara rosor men också annat som passar bra tillsammans med rosor. En rosenträdgård är inte en rosenträdgård utan... ?
 
Hit me med alla era bästa tips! Tack! :)
 
//Alexandra
 
 
 
lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Kommentera inlägget här :