BJÖRK Kafé och Skafferi

 
Vilket magiskt väder det har varit idag! Här i Nora har det hållit sig runt åtta minusgrader och så solsken på det. När Lova klev utanför dörren imorse för att åka till föris hörde jag henne utbrista i ett "Men oj! Hela världen glittrar idag!" Och så har det verkligen varit. Nu när jag jobbar hemifrån försöker jag ta mig ut på en promenad varje lunch. Idag hade jag sällskap av lillasyster, och vi styrde kosan mot Kvarteret Bryggeriet här i Nora, och närmare bestämt BJÖRK Kafé och Skafferi
 
Vid nyår skrev jag ett inlägg och tipsade om Lilla Hotellet i Nora, och den härliga vistelse som Erik och jag fick där. Läs inlägget här. Jag skrev då också om att mitt nyårslöfte för 2021 skulle bli att försöka värna om det lokala. 
 
Jag tror att vi på allvar behöver börja fundera nu på hur vi vill att våra liv och vårt samhälle ska se ut efter att pandemin är över. Vi som bor på små orter, vi behöver hjälpa till NU om vi vill ha kvar våra affärer, restauranger och hotell SEN. Det finns så mycket bra shopping i Nora, fina matställen och uppenbarligen en riktig pärla till hotell. Det gäller att vi tar vara på allt detta! Så för att hjälpa er på traven tänkte jag att jag ska fortsätta blogga om mina smultronställen här i Nora, så kan vi alla hjälpas åt att se till att de får finnas kvar!
 
 
Så vi gick alltså till BJÖRK. Det är ett av mina absoluta favoritkaféer. Ekologiskt, närproducerat, mycket vegetariskt och veganskt. Allt med sådan finess och det där lilla extra. Du kan både fika och äta lunch. Innan Corona hade vi dessutom virk-kafé och det ordnades musiktillställningar lite då och då. De har dessutom olika lokala konstnärer som ställer ut i lokalen. Mathilda som driver stället är så trevlig och gullig. Jag har liksom följt henne ända sedan hon för några år sedan i liten skala började tillverka kombucha och levererade hem till oss glada kunder.  
 
Titta så Corona-anpassat, man kan sitta ute och fika! :)
 
Nej men, nu ska jag väl inte skoja om Corona. Det går utmärkt att sitta inne i lokalen med bra avstånd till övriga gäster, och bor man i Nora är det ju dessutom en ypperlig lösning att köpa med sig mat eller fika hem. BJÖRK har något så trevligt som "Fredagspåsen". Då beställer man i förväg och får sedan hämta sin påse senast kl 17 på fredagen. Det är mat för två personer och alltid något gott till. Ibland kombucha, rawbollar eller choklad t ex. 
 
I fredags köpte vi fredagspåsen. Den bestod av en helt gudomligt god indisk Butter Halloumi med raita. Det var ju för övrigt också en trevlig bonus att kunna hämta upp påsen och barnen samtidigt och sen ta helg utan att behöva tänka en tanke på mat.
 
 
 
Men idag gick jag dit för att fylla på honungsförrådet. Mathilda säljer en hel del lokalproducerade råvaror också, som t ex honung och olika sorters mjöl. 
 
 
Det gapar tomt där på det lilla vita våningsfatet. Det kan vara för att jag precis hade köpt upp hela lagret av ingefärs- och gurkmejabollar, de är såå goda.
 
 
Nu i dessa tider har vi mest hämtat med oss godsaker därifrån, men annars älskar barnen också att hänga här. Den här lilla lekhörnan ser kanske inte mycket ut för världen, men vi får alltid dra med dem därifrån. Tänk vad några dinosaurier och en griffeltavla kan göra för kafferon. 
 
 
När jag fått min påse (ja det kanske slank ner en chokladkaka också...) så vinkade vi hej då och fortsatte vår promenad genom ett kyligt och soligt Nora. 
 
 
Väl hemma tänkte jag ta lite fina bilder på mina köp i snön i trädgården, men så kom grannen och jag blev plötsligt ganska självmedveten, haha. Så fick smyga upp på trappan istället och vänta tills han gått. 
 
 
 
 
Har ni inte redan provat BJÖRK rekommenderar jag er varmt att göra det - och tycker ni liksom jag att det är ett toppenställe, se för sjutton till att fortsätta stötta! <3
 
För mer information, se deras sida på Facebook, de finns också på Instagram @bjorkkafeochskafferi
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook:  Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :