Tips! Alex&Phil - supermat för superungar

Jag måste bara passa på att tipsa om en väldigt rolig och bra grej! Vi kan väl konstatera att en kan använda sin föräldraledighet på olika sätt. Ja, förutom att ta hand om sina fina ungar förstås. Jag använde väl min typ till att när Björn sov middag stirra apatiskt på Facebook samtidigt som jag svepte dagens sjuttiotredje kopp kaffe, och så skrev jag ibland ett underfundigt blogginlägg om hur jag svepte min sjuttiotredje kopp kaffe samtidigt som jag stirrade apatiskt på Facebook. Typ. 
 
Bild
 
 
 
Min fantastiska släkting Jenny Wessblad Hårdh däremot. Hon hann nog inte med så mycket apatiskt stirrande, för hon har nämligen startat ett helt nytt barnmatsmärke. Alex&Phil. Hur coolt som helst! Det är dessutom bara naturliga och ekologiska ingredienser och inget ris eller rismjöl så långt ögat når.  Det tycker jag (som har en ett och ett halvtåring som fortfarande äter en hel del burkmat) har varit väldigt problematiskt sedan de gick ut och varnade för att ge för mycket ris till barn på grund av arsenikhalterna, att även om det är hyfsat lätt att undvika burkar med helt ris i så är det snudd på omöjligt att hitta alternativ som är både ekologiska och fria från rismjöl. Men nu så! Inte heller något tillsatt socker eller salt vilket ju är superbra. 
 
Än så länge finns tre olika sorter. Smoothie med havtorn, smoothie med blåa bär och vanilj och äpplig gröt med kanel. Moster Vickan köpte några i present till Björn häromveckan och han fullkomligt älskar dem. Jag tål inte äpple men jag har ätit havtornssmoothien och jag tyckte också att den var jättegod. Erik är helt såld på gröten :) 
 
 


Så det är ett hett tips för er med mindre barn. Är ju så smidiga att ha med i väskan som reserv också även när de blir lite större. 
 
Än så länge finns de att köpa på ICA Nacka men går även bra att beställa på Alex&Phils hemsida. Passa på för just nu är det dessutom fri frakt! 
 
Hoppas ni har en mysig lördag. Jag ska ägna den åt lite second hand-shopping och välbehövlig vila och ikväll blir det ju mello förstås!