Jag ska ha flyttloppis!

Med anledning av att vi snart ska flytta har jag kommit i rensartagen riktigt här hemma. Oj oj vad man samlar på sig saker alltså.
 
Därför har jag bestämt mig för att för första gången i mitt liv ha loppis :) Det blir kul!! Kom och handla av mig. Det kommer vara BILLIGT, och det går bra att pruta med mig. Jag fixar gärna paketpriser också. 
 
 
Nu på lördag (imorgon!) den 8 juni tänker jag stå i vår lilla trädgård mellan 10.00-14.00. Om det inte regnar massor, men än så länge visar prognoserna fint väder. Så här ser det ut. Jättelätt att hitta hit, man går in mittemot Willys kundvagnsparkering. 
 
Det kommer bland annat finnas:
* Trädgårdsmöbler (stolar, bord, dynlåda m.m.)
* Damkläder
* Barnkläder 
* Inredning
* Böcker 
* TV-spel
* Skor
* Köksprylar
* Trehjuling
* Massa annat smått och gott
 
Ni hittar mig i det gula trähuset på Rådstugugatan 27, med ingång från Willysparkeringen. Jag ska se till att sätta upp nån skylt också. 
 
Kuddar, 10 kr styck
 
 TV-spel, 20 kr styck
 
 Skor, 20 kr styck
 
 Gosedjur, 10 kr styck
 
 
 Massa massa mer grejer som jag inte har tagit kort på finns också :)
 
 
Swish och kontanter går bra. Välkomna hit vet ja!

Hej då Rådstugugatan

Det här blir en annorlunda sommar. Förändringens vindar blåser.
 
Vintern 2012 gick flyttlasset hit till Rådstugugatan 27 och vårt lilla 1860-talshus. Jag var gravid och lyckligt ovetande om en annalkande havandeskapsförgiftning. Erik hade brutet knä. Vi hade fantastiska vänner och familj till hjälp. 
 
Vi hann bo här i sex veckor innan jag blev inlagd på Akademiska i Uppsala. Sex veckor av konstant dåligt mående och ett brutet knä. Sen blev det sju veckor i Uppsala, och så tillbaka till en ouppackad lägenhet med flyttkartonger överallt. Bärandes på den största av sorger. 
 
En märklig start på ett boende som ändå har blivit så bra. Drygt sex år har vi bott här. Björn och Lova är uppvuxna här. De vet inget annat. Lova kommer inte att komma ihåg det, åh konstiga tanke, men för Björn kommer det vara hans barndomshem. Det var här barnen lärde sig gå, sa sina första ord. Vi har tagit graviditetstester, firat födelsedagar, jular, skrattat och gråtit. 
 
Men nu väntar något nytt. Något helt annat. Ett nytt sorts äventyr. Om ett år flyttar vi in i vårt hus. Huset där vi ska bli gamla tillsammans, där vi ska anlägga trädgård. Huset där vi ska rota oss på riktigt, för första gången. Det blev sex år här men har ändå alltid känts som något tillfälligt i väntan på vårt hus. Som plötsligt uppenbarade sig, när vi minst anade det. 
 
Och det första steget blir ett helt annat äventyr. Vi blir inneboende en period. Lägenheten är uppsagd, möbler ska magasineras, pengar sparas. Plötsligt är det mindre än två månader kvar och jag inser att det börjar bli dags att ta farväl. Ta farväl av kakelugnar och av att bli väckt av kyrkklockan på lördagmorgnar, eller av cykelhandlaren mittemot som testkör motorsågar för den delen. Ta farväl av alla fördelar med att bo mitt i stan. Med Willys som vårt skafferi och en minuts promenad till gym och kör och tre till bussen. Men också ett lättat farväl till skräniga ungdomar precis utanför fönstret på fredagskvällar, till att bokstavligen talat bo på Willys parkering, till avsaknaden av privat trädgård och gräsmatta och till grannhus så nära att man kan spotta tobak på dem, om man nu tuggar tobak. Farväl till hyresvärdar och vaktmästare och hej till frihet. Hej till ansvar, förstås, men också till frihet. Frihet att få tapetsera vartenda rum i newbietapeter om andan skulle falla på. Till att anlägga rabatter och för första gången få känna att man gör saker för sin egen skull
 
Men nu följer ett par månader av rensning, packande och klurande. Vad använder man egentligen under ett år? Vilka leksaker klarar sig barnen utan? Hur gör man med kläder? Var magasinerar man möbler? Vad ska sparas och vad ska skänkas, säljas, slängas? 
 
Ja det är sannerligen en annorlunda sommar vi har framför oss. Förändringens vindar blåser, men det känns som att vi kommer få medvind den här gången. 
 
Vårt lilla hus, i en mycket suddig scen från Maria Lang-filmen Kung Liljekonvalj av dungen. 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!