Trädgårdsdrömmar

Den här tiden på året blir jag alltid så sugen på trädgård, och kommer på mig själv med att gå och klura på hur jag skulle vilja ha det i min framtida trädgård. Hur den skulle vara planerad, vad jag skulle odla och hur jag skulle prioritera.
 
Jag kan ju inte påstå att det är mindre så i år direkt, när vi faktiskt äger en trädgård. För vi gick ju och köpte ett hus, Erik och jag. Ett helt fantastiskt hus som jag ska skriva mer om snart. Så vi har en trädgård, men vi kommer inte att få tillträde till den förrän nästa sommar. Så i år och i vår blir det trädgårdsdrömmar och aningens trädgårdsfrustration för min del istället. 
 
 
Men nåja, det är väldigt roligt att kunna drömma och planera kring en faktisk trädgård. Även om det inte blir något odlande i år. Jag vet att jag vill ha rosor, massa rosor. The Fairy förstås, min favorit, små små rosor som växer i klasar på buskar. De blommar massor, och långt in i oktober när snön har lagt sig. Och så andra rosa, gula och röda rosor. Gamla sorter, som doftar gott. Min mamma är något av en rosenexpert så jag ska konsultera henne på den fronten har jag tänkt när det väl är dags.
 
Och så kryddväxter. Det finns inget som får en att känna sig så rik som att kunna plocka sin egen mat, hemma. Basilika och koriander. Gräslök i massor. Timjan och persilja. Och mynta. Gärna olika sorters sallad.
 
Jag vill också ha vinbär och krusbär och rabarber. Hallon och jordgubbar. Massor med smultron. Och tomater. Morfar odlade tomater. Tomater och tagetes var hans specialiteter. Tagetes har jag nog aldrig riktigt fattat grejen med, förutom att jag nuförtiden blir sentimental och lite glad när jag ser dem för att jag tänker på morfar, men små hemodlade söta tomater är ju rena himmelriket på jorden så gott det är. 
 
Och så för ett par veckor sedan upptäckte jag den här godingen. Blodhägg heter den. Det är hägg, fast rosa. Den ska vara ganska lättskött och snabbväxande och trivas bra i våra lite nordligare klimatzoner. Och så doftar den gott. Så nu står den högst upp på min inköpslista. Och så nyper jag mig lite i armen igen. Jag har en trädgård. Det är en sån fantastisk ynnest. 
 
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 
 

Kommentera inlägget här :