Möhippa och prinsbröllop

Både bloggen och jag går på lite sparlåga just nu. Jag dras med en envis förkylning som blir bättre och bättre men som gör mig förfärligt trött, och bloggen har nog helt enkelt tagit lite sommarlov :)

Men idag har jag lite högt värderad egentid. Jag tillbringar min dag i soffan ätandes tårta och choklad och tittar på tio timmar prinsbröllop. Jag var ju på ett "riktigt" bröllop samma dag som Carl Philip och Sofia gifte sig så idag får jag istället frossa i vackra klänningar, tiaror och kunglig glans. 

Timehop påminde mig också om mitt eget bröllop idag, för för fyra år sedan idag var min möhippa. Mina fina vänner och familj hade ordnat så himla bra för mig. Det var så många som kom och alla hade klätt sig i rosa till min ära. Väldigt gulligt. Kan bara inte riktigt förstå att det redan är fyra år sedan. Men tillbaka till prinsbröllopet.  Vilket arrangemang! allt är så fint och de är så söta och ser så lyckliga ut. Sen blir jag som vanligt helt kär i Mark Levengood. Han skulle kunna göra vilket program som helst och jag skulle tycka att det var mysigt och bra bara för att han var programledare. 
Hoppas ni har en fin fredag i regnet. Vi har sommarlov en vecka till här innan Erik börjar jobba igen, sen kommer nog bloggen uppdateras lite mer frekvent igen, har så mycket jag vill skriva om men dagarna bara flyger förbi när vi är hemma hela högen :)Gåvagnen

 
 
Liten börjar bli stor. Helt klart. Och vår tidigare så lugna lilla kille, som satt försiktigt och tittade sig omkring, helst i sin mammas eller pappas knä, ja han är som bortblåst. Visst, han dyker upp lite då och då när det är mycket folk runt omkring honom,  då blir han allvarlig och stilla, men här hemma är det nu totalt full fart. Han kryper och klättrar och tjoar och drar ut lådor och är allmänt fantastisk och helt uttröttande och ryggknäckande. Och så har han till råga på allt fått ärva min (eller kanske någon av mina systrars) gamla gåvagn. Tjohej. Alltså allvarligt talat, när ska man egentligen ha en gåvagn? För en person som inte kan gå än (eller ens stå) är den ju helt livsfarlig eftersom den bara rullar iväg hela tiden eller välter. Men visst kallas de väl lära gå-vagn? 
 
 
Han tar sig upp till stående helt själv (man får hålla i själva vagnen för annars tippar den) och sen gnager han på handtaget så det blir stora pölar på golvet, och så skiner han som en sol. Underbart. Men för övrigt klarar han ju liksom inte av att hantera den direkt utan man måste vara med och hålla emot och styra och passa, så ibland blir jag så trött att den tillfälligt får flytta till ett annat rum, haha. Men fin är den!
 

När det regnar på sommaren ska man baka!

 
Så brukar mamma säga och det har hon ju helt rätt i. Och i måndags regnade det, så då bakade jag. Brysselkex. Jag ville baka småkakor men hade ingen riktig inspiration så jag bläddrade lite i några receptböcker och föll för brysselkexen av tre anledningar. 1. Jag har aldrig bakat sådana förut, kul att prova något nytt. 2. Det verkade jättelätt och krävdes väldigt få ingredienser. 3. De är så himla fina!! Man borde alltid färga strösocker rosa, ser ut som små diamanter. 
 
 
Sen har jag ställt till med minikafferep både igår och idag. Väldans bra sysselsättning när vädret är lite tristare. Och så har jag dessutom matchat kakan, rosen och nagellacket :)
 
Är det någon som vill prova att baka finns recept här. Var noga med att vakta dem bara, den första plåten hade jag inne i ugnen aningens aningens för länge. De blev supergoda men inte så fina eftersom de blev bruna, det viktiga (och svåra) med småkakor är ju att få dem färdiga men ändå se sådär ljusa och spröda ut. 
 
Björn har velat amma precis hela natten så jag är lite mör idag efter att ha gått upp tidigt till tandläkaren och sen haft en guidning i hällregn, så nu är grabbarna ute på promenad och jag ska slänga mig i soffan en stund. Hoppas ni har en fin kväll!