Fredag!

Härligt med fredag! Lova och jag poppar ABBA medan grabbarna sover middag och jag ska försöka plocka undan lite. Det är något av ett evighetsprojekt med en 2,5-åring i familjen. Det enda stället jag hade plockat undan på innan han gick och la sig var röda mattan, och ni ser ju hur den ser ut nu :) Inte så mycket saker visserligen men det var alltså den som var städad, då kan ni ju tänka er hur resten ser ut...

Om en stund får vi besök av Björns gudföräldrar, det ser vi så mycket fram emot och de ska få träffa Lova för första gången. Jag firar förresten andra dagen sedan förlossningen (första var igår) utan blodtryckshuvudvärk. Så himla skönt! Har fått höja dosen på blodtrycksmedicinen så det är ju inte så kul men skönt att det funkar i alla fall. Jag som trodde att jag skulle slippa sådana problem den här gången, och så kom trycket e f t e r förlossningen istället. Men å andra sidan har jag ju varit med om det två gånger tidigare och vet att det förmodligen kommer att gå tillbaka om några veckor. Nej, nu ska jag passa på att plocka lite medan filuren som motarbetar mig sover middag. 
 
Hoppas ni har en fin fredag! <3
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Två veckor

Idag fyller Lova två veckor. Det är så konstigt. Två veckor. På ett sätt känns det som att hon alltid har varit här, och samtidigt är hon så ny. Graviditeten känns som ett annat liv sedan. Visst, blodtrycket och den tillhörande huudvärken drar ner humöret helt klart, men jag kan gå igen. Jag kan faktiskt röra mig, visst, det gör ont, men det går, och det är så fantastiskt skönt. Jag kan byta en blöja på Björn och jag kan laga mat och dammsuga. Jag fungerar igen på ett sätt jag inte har gjort sedan i somras. Att jag sedan har hormoner högt och lågt och världens sämsta tålamod, ja, så får det väl vara ett tag. Jag har både fått mig själv tillbaka och en dotter, och det är värt massor. 
 
 
Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag har tre barn nu. Och två här hos mig. Björn har ett syskon på riktigt. Han pratar mycket om John också, men kommer alltid fram till att "Han är dö". Och så är det ju. Lova är ett syskon som han snart kommer kunna leka med. Dela rum och hemligheter med. 
 
 
Björn har så smått börjat vänja sig med Lova också. Han tycker fortfarande att det är läskigt när hon gråter men han kan sätta ord på det på ett annat sätt nu, och han behöver inte fly rummet längre. Han är väldigt mån om henne och vill trösta och krama och pussa, så himla gulligt. 
 
 
Idag fyller hon som sagt två veckor och det här är de sista bilderna på henne som jag kommer publicera på sociala medier. Vi gjorde samma sak med Björn. De första två veckorna la vi ut lite bilder och lät även andra göra det, men sedan dess har vi bara publicerat bilder där ansiktet syns i våra låsta, privata kanaler. Såhär resonerade jag kring det med Björn, och gör fortfarande. Det är en integritetsfråga, något som de ska få välja själva i framtiden tycker jag. Och så gillar jag inte tanken på vart bilderna kan hamna.
 
Nu vaknade Lovan här, dags för mat. Håll tummarna för att hon bestämmer sig för att sova inatt, för sömn är något vi lider brist av i den här familjen just nu!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Vardagslunken

Hej bloggen!

Herregud så trött jag är. Vet inte om jag någonsin har varit så här trött förut. Det har jag väl förmodligen, om inte annat så i september-oktober 2014 när Björn var liten bebis, men det har jag förträngt. Lova sover i n t e. Hon har börjat vara vaken mer på dagtid vilket jag tänkte skulle vara ett bra tecken, men det innebär mest bara att hon sover lite mindre totalt sett över ett dygn, inte att hon tar igen det på natten direkt. Inatt var Erik uppe med henne till ett och sen bytte jag av, vi hängde till klockan sex när jag gav upp och Erik fick ta över igen. Hon blandar klarvaken och nöjd, klarvaken och missnöjd, arg, ont-i-magen-skrikande och ammande. Hon somnar alltid när vi ammar men vaknar samma sekund som jag så mycket som funderar över att försöka lägga ifrån mig henne. Enda stunden nattetid som hon faktiskt sover är om man sitter rätt upp och ner med henne i famnen. 

Men det här underbara vädret hjälper ju helt klart till att hålla humöret uppe i alla fall. Jag har så smått börjat uppfylla en av mina målsättningar. När jag hade som ondast och var som tröttast under graviditeten drömde jag om att få komma ut och ta promenader igen. Och den här veckan har jag faktiskt kunnat börja med det. Långsamt och inte så långa sträckor, men ändå, helt fantastiskt skönt!!

 
Vi har invigt dubbelvagnen och varit på biblan. 
 
 
Och så lite lekparkshäng med mamman på snedden. 
 
 
Mormor kom förbi igår med ett helt lass med tulpaner, så härligt!
 
 
Och idag har vi hängt lite här hemma på gården och Erik och Björn har städat och fixat. Björn hade dock svårt att acceptera att pulkan nog inte funkar så bra nu. Jag däremot hoppas innerligt att vi inte kommer få mer användning av den nu i vår!
 
 
Nu ska jag försöka sova lite. Håll tummarna för att Lova tänker göra detsamma!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter