Tips: bra promenad-poddar


En trevlig bieffekt av det här strålande vädret vi har bjudits på den senaste tiden är att det är så mycket mer inspirerande att gå ut och gå. Björn trivs bra i vagnen oavsett om han är vaken eller sover och det är så skönt (pollen till trots) att få frisk luft att jag riktigt längtar ut nu. 

På den tiden jag var en yrkesverksam kvinna (haha, känns väldigt avlägset just nu) spenderade jag alltid åtminstone 80 minuter per dag på en buss, och då brukade jag lyssna på podcasts. Det är någonting jag har tänkt att jag ska ta upp igen nu när jag är ute och promenerar. Mina go to-poddar har framför allt varit Moa och Matildas (Moa driver bloggen Spiderchick som jag har följt länge) och Adam & co (Adam Alsing, Carin da Silva och Daniel Breitholtz), och jag har lyssnat en del på Värvet. Jag kan även tipsa om En economistas pod med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. Privatekonomi på ett lättillgängligt sätt för oss som helt enkelt inte är så intresserade. En annan podcast som jag har läst om och ska provlyssna på är Pampers barnvagnspromenader.  

Har ni några bra poddar att tipsa mig och varandra om?


Gårdagens promenad resulterade i de här fina vitsipporna. 


När man går i hustankar

 
Erik och jag har börjat titta på hus. Oj oj oj. Två personer som har en historik av att aldrig ha tittat på en lägenhet utan att 34 sekunder efter att vi lämnat bygget bestämt oss för att flytta dit. Det är sant. Det har hänt fyra(!) gånger under de knappt åtta år vi varit tillsammans... Sen ska väl tilläggas att det alltid har varit väldigt fina lägenheter vi har tittat på och att vi alltid har bytt upp oss, men det är ju ändå en något oroväckande statistik. 
 
Jag har varit något av en hemnet-knarkare under många års tid men husletandet började väl egentligen på allvar för någon månad sen när jag hittade på hemnet och Erik hörde talas om ett hus (samma alltså) som vi båda tyckte lät riktigt bra. Det var stort - jag vill helst ha jättestort - och det låg precis vid skogen fast ändå i stan. Så då åkte vi på vår första husvisning. Oj vad vuxen jag kände mig. Och det var heeelt livsfarligt. Så fort vi åkte därifrån så hade vi ju flyttat in. Börjat möblera. Målat om. Planterat pelargoner på balkongen. Det tog typ en vecka innan det värsta ha-begäret hade lagt sig så man kunde börja tänka något så när nyktert på saken. Nu är saken den att vi har inte tänkt köpa hus just nu. Vi tänkte att vi börjar titta i väldigt god tid så vi inte bara tar första bästa. Och det var väl en himla tur, för hade vi haft ett lånelöfte i handen när vi gått på den visningen så hade vi nog köpt det på stående fot. Och det var ju inte perfekt. Det var inte vårt hus. Men jisses så hussugna vi blev!
 
Men det är väldigt kul för nu har vi plötsligt fått en ny hobby. Så fort vi tar en promenad gör vi det i husletarsyfte. Vi utforskar nya områden, spanar in fina hus, fina lägen. Undrar vem som bor där. Jag tycker att det är synd att folk inte kan sätta ut små skyltar typ vid brevlådan där det står hur många kvadratmeter deras hus är och hur många rum det har. Det vore väl inte för mycket begärt?
 
Idag har vi varit ute på en sådan tur och spanat in ett relativt nytt bostadsområde här i Nora där det fanns ett hus till salu. Faktiskt en väldigt mysig söndagsaktivitet.
 
 
 


Björn har fått nya solglasögon och ny mössa. Mamma har valt den ena och pappa den andra, förstår om det är svårt att lista ut... :)
 
 
 
 
 

Lite mer om svett

 
Häromdagen hade Björn och jag en svettupplevelse nästan i klass med babymassagetillfället som den oinvigde kan läsa om här. Inte nådig med andra ord...
 
Tillåt mig punktera.
 
 • Det är strålande vackert väder ute och mamman och björnen har sovit sådär lagom länge. Mamman gör en plan för dagen. Den består i att de går ner och äter frukost, leker en stund så att björnen blir lagom trött och sen går de ut på en långpromenad där björnen sover sött i vagnen och mamman njuter av solen och kanske lyssnar på en podcast eller två. 
 
 • Ja ni hör själva, redan där hör man ju att det här kommer aldrig att hålla...
 
 • Mamman och björnen går faktiskt ner och äter frukost, och det går helt ok. Mamman äter fil med banan och björnen får lite banan. Mums.
 
 • Sedan leker de faktiskt en ganska lång stund och det går också helt ok. Det går helt enligt planen faktiskt för mamman märker hur björnen blir tröttare och tröttare, mamman har lekt så hon känner sig riktigt varm.
 
 • Mamman läser av läget och bestämmer sig för att nu, nu har stunden kommit då hon lite snabbt ska dra på björnen overallen och sen traska ut. 
 
 • Sagt och gjort. Overallen åker på, björnen känns ännu tröttare nu, helt perfekt. Mamman sätter ner björnen i vagnen i hallen för att bara ta på sig jackan och ta fram husnyckeln. 
 
 • Jackan är på. Mamman är ännu varmare nu. Var f**********n är husnyckeln???
 
 • Björnen är nu ganska ledsen. Mamman är cool. Men varm. Ok husnyckeln låg inte i nyckellådan men där lägger jag den ju typ aldrig, jag är ju en slarver.
 
 • Mamman kollar bänken i köket. Ingen nyckel. Mammans panna börjar nu kännas blöt. Mamman vänder sig om för att kolla.... ok, här kommer hon på.... J******lar. Pappan lånade mammans nyckel igår när de var på promenad. Hon har inget minne av att hon fick tillbaka den. Björn börjar gråta i vagnen. Mamman svettas. 
 
 • Mamman får fram sin telefon och ska skicka ett sjukt argt sms till pappan. Hejdar sig och tänker (fast hon ju egentligen inte tror på det själv) att han kanske inte är skyldig och skickar bara ett "Har du kvar min nyckel i nån ficka sen igår?". Hon hoppas lite i smyg att det skiner igenom hur förfärligt synd det är om henne just nu och att han är slarvig som har glömt att ge tillbaka hennes nyckel.
 
 • Mitt i sms:andet ger björnen upp totalt och börjar gallskrika. 
 
 • Mamman väntar i panik på att pappan ska svara. Sen inser hon att det väl inte direkt kommer tjäna nåt till. Då ger mamman också upp och lyfter upp björnen som ju (förstås) också är skitvarm och tar av honom overallen och mössan. Mamman är lite gråtfärdig nu.
 
 • Av någon anledning råkar hon titta till en gång till i nyckellådan. Där. Överst. Ligger hemnyckeln. 
 
 • Mamman får något tomt i blicken, går upp på övervåningen och placerar björnen och sig själv i sängen. Båda två tvärslocknar och sover typ två timmar. 
 
 • När pappan kommer hem försöker mamman glömma att hon varit sur på honom (eeh, kanske för att det var helt oförtjänt?) och så går de istället ut på en promenad i eftermiddagssolen.