Några rader om ett bord

Stilla. Barn som sover lugnt på övervåningen. En sakta bris i grannens vimpel. Solljuset som fortfarande blänker i flaggstångens gyllene topp. Fastän klockan passerat nio. Ljuset. Inte detsamma som i mitten av juni, juninätterna som aldrig tycks blunda. Men ändå det välsignade juliljuset. Att klockan passerat nio och solen fortfarande kastar sina gyllene blänk.

 

Nick Cave på tv:n i rummet bredvid. En livestreamad konsert. Cave ensam i Alexandra Palace. Han och ett piano. Och min man. I soffan. Lyssnande och inkännande. Han har sett fram emot det. Köpt biljett. Och chips. Vännerna som skulle komma är sjuka. Man träffas inte som man brukar på grund av Coronan. Vid snuva får man stanna hemma, det har Tegnell sagt, och då gör man så. Åh vad jag hoppas att alla gör så.

 

Pianomusiken letar sig in till mig i gästrummet. Sittande vid mitt 1800-talsbord. Det som stått i en gammal ladugård men fått ett nytt, älskat liv hemma hos oss. Med min helt nya dator. Från 2020. I ett enkelt och självklart samspel. Bordet som sett så mycket, fullt av revor och rispor och märken från svunna dagar. Samspelar med och välkomnar en dator så ny att den inte ens fått av sig all skyddsplast. Bordet äger ingen skyddsplast. Har aldrig gjort och kommer aldrig göra. Behöver inte. Det blir vackrare med åren, med revorna och fläckarna. Skillnaden är påtaglig. Datorn har ett bäst före-datum. Ett datum då den inte längre kommer vara funktionell. Då den kommer att bytas ut och glömmas bort. Så har även jag. Mina dagar är förhoppningsvis många till, men ändock finns ett slut. Men bordet kan leva för alltid. Åtminstone långt efter att datorn och jag lämnat den här världen. Det kan slitas och älskas av åtskilliga generationer framåt.

 

Tänk en sådan ynnest. Att jag för några korta ögonblick, visserligen snudd på en livstid för mig men ändå bara ett par andetag för bordet, får låna det, och sitta vid det med min helt nya dator. Låta bordet dela med sig av den där känslan av evighet. Och samhörighet. Vi är alla tre del av något större, något lika oändligt som juninätterna, lika välsignat som juliljuset och lika melankoliskt vackert som Caves textrader.

 

Jag och datorn, vi är utbytbara. Förgängliga. Caves sånger kommer slutligen tystna. Men bordet, det står kvar.

 

 
 
lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Ge mig era bästa trädgårdstips!

God kväll!
 
För ovanlighetens skull finner jag mig själv ensam i vår soffa, i ett tyst hus. Det vill säga bloggläge! Två veckors semester har gått i ett rasande tempo, fast vi egentligen inte gjort så mycket, och på måndag börjar jag jobba igen. Men jag gör bara ett gästspel på jobbet. Två veckor ska jag vara där och sen går jag på semester del 2. Och Erik och barnen är lediga även dessa veckor så jag tror nog att vi kommer kunna få till lite sommarlovskänsla ändå.
 
Jag måste bara visa vad jag har fått. Just när jag trodde att det här med trädgårdsliv inte kunde bli bättre!!
 
 
Visst är den helt underbar! Jag tror att alla innerst inne behöver en rosa skottkärra. Är helt övertygad faktiskt.
 
 
 
De här vackra blommorna planterade jag i krukor och ställde vid vår entré ca fem minuter innan ett helt galet regn i förra veckan. Gah... Men de klarade sig hyfsat, även om de regnade sönder en del. 
 
Vad mycket det är att tänka på med trädgård. Det är regn och sol, att vattna och inte vattna, ohyra, saker ska beskäras, tjuvar ska nypas bort och sniglar ska skrämmas iväg. Sååå mycket att lära sig!
 
På vår framsida växer två fina, ganska små äppelträd och egentligen inte så mycket mer. En rhododendron vid husväggen. Och så växte tre stora, ganska stendöda (två och en halv av dem i alla fall) enar precis vid huset. Envis som jag är så bestämde jag mig för några dagar sen för att nu skulle en-uschlingarna bort. Så när resten av familjen var i lekparken fällde jag enar. Jisses. Det var ett lite större jobb än jag tänkt mig. Och det resulterade i att jag nu haft ont i kroppen i flera dagar. Men borta är de!
 
(null)

(null)

 
Men nu till min fråga!
 
Jag har tänkt att jag ska göra en riktig rosenträdgård på framsidan. Jag drömmer fritt nu, så tänker mig en liten grusad plats för utemöbler vid husväggen bredvid rhododendron, små grusgångar, kanske en pergola eller liknande, rosor rosor rosor. Och så pioner! Men jag behöver er hjälp. Vilka är era favoriter? Vilken blomma får jag inte missa? Det kan vara rosor men också annat som passar bra tillsammans med rosor. En rosenträdgård är inte en rosenträdgård utan... ?
 
Hit me med alla era bästa tips! Tack! :)
 
//Alexandra
 
 
 
lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!