När hände egentligen det här?!

Nu pustar jag i soffan efter en riktig födelsedagshelg här. Erik fyllde år igår så vi har kalasat i dagarna två. Igår totalignorerade jag mina fogar och så åkte Erik och jag in till Örebro för en födelsedagsmiddag. Konstaterade att det kanske är sista kvällen på ett bra tag som vi är barn"lediga". Känns konstigt att tänka verkligen. Men så trevligt att bara sitta ner i lugn och ro och hinna prata lite med varandra, och trevligt för mig att komma ut lite från min husarrest. Försökte mig på en liten promenad igår förmiddag som kanske skulle ha tagit mig sju minuter i vanliga fall, tog typ en halvtimme och började nästan gråta på kuppen, foglossning är ett s k i t.

Idag har jag hållit mig inne, men inte sysslolös för den delen. Vi har haft släktfika här på eftermiddagen vilket var jättemysigt. Tre skulle gästerna komma och kvart i tre placerade sig Björn så här och konstaterade att "Nu är det dags för tårta!!". Gullungen, skapligt pepp på tårta var han :) 

 
Jag gjorde förresten en upptäckt idag. Och det är att min mage plötsligt har blivit helt gigantiskt, den är enorm. Jag är i vecka 37+4 idag och ärligt talat förstår jag inte hur den ska kunna bli större??
 
 
Men det kan den väl förstås. Lillasyster ska ju med lite otur vara kvar där inne i tre-fyra veckor till och då hinner hon väl lägga på sig ett kilo till och det lär ju inte magen bli mindre av. Men det känns lite som att den trycker på åt alla håll nu och snart är sprickfärdig. Hela jag känner mig ganska sprickfärdig också för den delen, det är verkligen svååårt att vara tålmodig nu på slutet, håhåjaja. 
 
Nehej, nu dör datorns batteri och jag orkar inte gå och hämta sladden. Men nu vet ni att jag är inte på förlossningen utan bara högst höggravid och otålig. Hoppas ni har en fin kväll!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Hej vecka 38!

 

Idag går vi in i vecka 38 och jag känner mig mer än färdig med den här graviditeten nu. Ge mig bara en levande unge snart! Idag har jag haft så ont att jag mest hängt i soffan och försökt sova. Inte bra för psyket men kanske för blodtrycket i alla fall intalar jag mig. Egentligen har jag ju hela tiden haft som mål att den här graviditeten ska gå till vecka 40 minst, och jag är såklart tacksam för att lillasyster har fått stanna i magen så här länge, men nu börjar det ändå kännas tillräckligt.

 
Så här säger 1177 om kommande vecka:
...................................................

Barnets utveckling

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt.

Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

....................................................

Ju närmare BF jag kommer ju svårare har jag helt klart också att försöka vila och ta det lugnt. Mitt blodtryck har gått upp litegrann och i helgen hade jag för första gången under den här graviditeten även lite protein i urinen, vilket tillsammans kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Så lite så det nästan var försumbart, men ändå tillräckligt mycket för att det skulle få mig att börja fundera på om det kanske var så att vi alldeles snart kommer ha en bebis. Med andra ord en helg av att först hänga massa timmar på förlossningen för att sedan bli lugnad och hemskickad, och därefter "Erik, bygg spjälsäng!" och packande av BB-väska och tusen tankar och funderingar. Nu var jag på kontroll igen i måndags och då hade jag peppar peppar inget protein längre, så med andra ord tillbaka där jag var för några dagar sedan.  Otroligt lättande förstås, men samtidigt nästan en liten känsla av antiklimax. Jag var så inställd på att bli inlagd och kanske igångsatt, och nu kan det mycket väl vara 3-4 veckor kvar ändå, där jag ändå kommer ha en väska packad inför varje barnmorskebesök ifall värdena har ändrats igen och jag behöver åka... 
 
Men som sagt, fokus måste ändå ligga på att vila och ta det lugnt nu. Bebisen tar nog inte illa upp om vi inte hinner städa bakom kylen eller sortera de där pappershögarna som vi inte har tittat på sedan 2014 innan hon kommer :)
 
 
Björn och jag har hjälpts åt lite med inredningen :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Boandet fortsätter...

 
 
För jag antar att det är boande, det här plötsliga behovet av att göra om precis allt här hemma. Det var samma sak när jag väntade Björn. Visst, jag pysslade och bebisfixade och sydde små lakan och strök kläder och sånt, men samtidigt hade jag ett så starkt behov av att göra om hemma. Och precis så är det nu också. Men med mindre ork förstås. Men vardagsrummet har fått nya färger och det känns superkul. Och nu har turen kommit till lekhörnan i köket. Jag blev smått galen på att ha leksaker högt och lågt. Plus att jag kanske något överilat sålde två av våra vitrinskåp för ett tag sedan utan någon plan på vart allt som stod i dem skulle ta vägen, så vi har minst sagt haft lite platsbrist ett tag. Men så i förra veckan hittade vi de här vitrinskåpen på second hand. Så himla fina! Så Erik fick skruva ner allt som fanns på väggen i köket och ställa dit dem. Björns lilla kök får fortfarande plats bredvid och hans bord och stolar står kvar framför fönstret, men det går nu att gömma undan sådana hiskeliga saker som gigantiska plastgarage t ex. 
 
 
Och alla mina gamla grejer som jag hela tiden samlar på mig har plötsligt fått ett så bra ställe att vara på, tillsammans. Som sockerlådan som jag fyndade för en femtiolapp och nästan blev nedslagen av små tanter för när jag skulle köpa.
 
 
Och mina fantastiska små rosenkoppar som jag hittade på en obskyr liten loppis mitt ute i ingenstans för ett par somrar sedan. 
 
 
Och så Samarinflaskan. Så snygg!
 
 
Det bästa är att de rymmer så mycket. Allt från de gamla vitrinskåpen plus saker från ett par köksskåp och handdukar och förkläden från en hel byrå och så massor av Björns leksaker i lådorna och skåpet. 
 
Nu är jag väldigt nöjd och det känns som att vi har fått ett helt nytt rum. Så nu får jag väl varva lite igen med att fixa med bebisgrejer. Jag har mått lite sämre några dagar och insåg i helgen att det kan ju faktiskt komma en bebis precis när som helst. Så nu är det hög tid att faktiskt packa BB-väskan och fixa med allt sånt där som har känts som att det ligger så oändligt långt fram i tiden. Kombinerat med en hel massa vila och kolhydratuppladdning förstås :)
 
Hoppas ni har en fin måndagskväll!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter