Mål för 2017

 
 
Jag tycker väldigt mycket om nyår. Inte kanske just själva nyårsafton, den känns ofta så svårt hypad. Man ska gå på den perfekta festen som sällan existerar. Det ska vara superelegant och du ska ha vansinnigt trevligt och allt ska vara så jädrans glammigt att det är svårt att nå upp till. Inte helt lätt med andra ord. Men jag gillar verkligen tanken på ett nytt år och en nystart. Lite samma känsla som när höstterminen drar igång efter sommarlovet och man får köpa nya pennor och kollegieblock och kanske ett pennskrin och en fin höstig tröja, och man tänker att den här terminen ska jag vara uppstyrd och hänga med. Nu pluggar jag ju inte längre men känslan finns fortfarande där. Och detsamma är det med januari. Ett helt nytt, oanvänt år med oändliga möjligheter som ligger framför mina fötter. Allt det där som jag inte hann med eller inte orkade förra året får jag en ny chans till. Vill jag förändra något är det den perfekta tidpunkten nu.
 
Jag brukar alltid sätta upp några nyårslöften för mig själv. Ofta rätt klyschiga sådana som att jag ska träna mer och äta nyttigt och inte stressa så mycket. Men i år ska jag testa en ny taktik. Det tråkiga med nyårslöften är att de lätt rinner ut i sanden och så får man dåligt samvete för att man har brutit dem. Så i år har jag satt upp mål istället. Det är inte lika svart eller vitt. Visst, du kan uppnå målen, men du kan också komma en liten bit på väg, och då har du inte brutit något löfte och behöver känna dig dålig, du har bara inte kommit hela vägen fram. Ännu.
 
I år har jag även försökt att strukturera upp det lite mer. Jag har delat in mina mål i fyra olika kategorier:
- Hälsa
- Ekonomi
- Hemma
- Övrigt
 
Och sedan har jag skrivit ganska många punkter under varje kategori. "Att förbättra min hälsa" t ex är ju ett skitsvårt mål, hur vet jag ens om jag lyckas? Men om jag delar in det i "Stärk ryggen och kroppen efter graviditeten", "yoga", "försök att få frisk luft ofta" osv så blir det plötsligt mer lättöverskådligt och tydliga delmål, kommer jag igång med yoga igen har jag ju kommit en bit på väg mot målet.
 
Samma sak med ekonomi. Ett nytt barn betyder ett nytt sparande, och jag ska även se över våra fasta utgifter, och lära mig mer om fonder och olika sparformer. Till exempel. 
 
På hemmafronten ska jag försöka rensa ur onödiga grejer, sälja och skänka. Gäller att passa på nu när boandet har kickat in och jag inte är så sentimental för alla prylar. 
 
Under övrigt har bland annat "mycket lektid med Björn" fått plats - något jag verkligen saknar nu när jag inte har någon kraft, och att fortsätta leta efter ett hus. 
 
Helt enkelt mål att sträva mot men som inte alls blir lika hårt och oförlåtande som att sätta upp tre tydliga nyårslöften. Jag tror att det här kan bli en bra strategi för mig, jag får ta och utvärdera det om ett tag. 
 
Hur tänker ni kring det här med nyårslöften? Någon som har något bra tips på hur man kan tänka som ni vill dela med er av?
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Nu är glada julen slut men julgranen ska då rakt inte kastas ut!

 
 
Nu är faktiskt glada julen slut för i år även om min son inte riktigt har köpt det. Varje morgon sedan julafton har han  vaknat och sagt: "Är det julafton idag igen?" och "God jul pappa!" "God jul mamma!". Hur förklarar man liksom för en tvååring att det är ETT HELT ÅR kvar till julafton när Hoppten kommer med paket nästa gång... Jag inser att det förstås är extra förvirrande när man upplever sin första jul (tredje i ordningen men första när han liksom är med) och så har vi dessutom firat julafton tre gånger på raken i år. Det här med små barn och tidsuppfattning går inte riktigt hand i hand...
 
 
 
Men här hemma är det fortfarande jul. I vanliga fall brukar jag mer eller mindre ha tröttnat på julen efter juldagarna, kanske för att jag börjar plocka fram allt så tidigt. Det är sällan som tomtarna och julgranen överlever längre än till nyår. Sen vill jag ha vintervitt och krispigt och tulpaner och silver. Men inte i år. Jag älskar allt det röda och mysiga. Vill absolut inte ta bort en endaste liten tomtenisse. Och julgranen är så fantastiskt fin. Erik har börjat mumla nåt om att den där granen är allt bra skrymmande, och har den inte börjat barra mer nu, och det vore ju rätt praktiskt om vi slängde ut granen snart. Han har till och med sagt något i stil med "Ja allt det juliga är jättemysigt men granen får vi nog tyvärr slänga ut snart!". Haha, som om det liksom vore bestämt. Och som om han skulle ha minsta lilla att säga till om vad gäller den saken. Som om han inte hade en arg läskig gravid fru som bestämmer. Stackars naiva karl...
 
 
 
Han har förvisso helt rätt i att den är skrymmande. Det är en förhållandevis smal gran, men vi har trångt här hemma så man går alltid emot den. Och den barrar förvisso en del, men mest när Björn är på den och ska klä om den. Och den doftar så himmelskt gott. Och den ger ett så mysigt ljus. 
 
Så nu har jag sagt till honom att granen stannar. Och allt annat också. Till tjugondedag knut. Sen råkade jag ljuga lite och säga att tjugondedag knut är 9 januari, kom på i samma stund som jag sa det att det nog inte är förrän 13 januari. Men han lät lite lugnad av att det inte var så förfärligt långt kvar i alla fall, så säg inget till honom :) 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Hej vecka 30 och hej då vecka 29!

Det blev visst inget inlägg för vecka 29, julen kom emellan. Men nu lämnar vi den gladeligen bakom oss och går in i nästa delmål, vecka 30!!

Så här ser magen ut dagen till ära. Den har vuxit så det knakar på sistone. Och lillasyster också för den delen, nästa vecka är det dags för tillväxtultraljud igen så ska bli spännande att se vad hon väger då. 

Mitt mående är fortsatt ungefär detsamma. Illamående, foglossning och ett lite smålynnigt blodtryck, men de andra värdena ser fortfarande bra ut så det är väldigt skönt. Så här säger appen om veckan vi har framför oss:

Jag har så extremt mycket kommit in i boandefasen nu och beställde faktiskt en åkpåse idag, (rosa, hihi) och jag tror att vi har kommit fram till vilken säng vi ska köpa till lillsyrran. Björn sov ju mellan oss i ett babynest men eftersom Björn fortfarande (hehe) mest sover mellan oss så går det ju inte att tänka samma sak med lillstrumpa. Så vi behöver ha en praktisk spjälsäng/bedside crib med fällbar sida så hon kan sova bredvid mig istället och jag tror vi har hittat en bra modell nu. Trolls spjälsäng Lux är superenkel att fälla sidan på och går även lätt att bygga om till en juniorsäng sen. Får sova på saken bara. Har också botaniserat bland skötväskor. Det är så himla svårt tycker jag. Vill ha en som är praktisk men också fin, mycket viktigt det där :)


Ja ni hör, boande boande boande. Plus att jag vill möblera om konstant hemma. Stackars Erik... tur för honom dock att jag ju inte kan göra nåt på egen hand, annars skulle vi nog ha totalkaos hemma.