När det inte blir riktigt som man tänkt sig

Redan i september-oktober någongång började jag förbereda för Björns adventskalender. Jag älskar ju sådant pyssel och i mitt huvud vet jag precis hur den ska se ut, gjord av en gammal fönsterram som jag ska sätta hönsnät i. Jag var på loppis och köpte små pixiböcker till den och jag har till och med köpt det perfekta inslagningspappret. 
 
Imorgon är det 1 december. Och inte sitter det nåt hönsnät i nåt gammalt fönster här inte. Orken har helt enkelt inte funnits. Himla synd men som tur är har han fått den här eminenta Mamma Mu-kalendern av sina mostrar.
 
 
Och det är ju trots allt 24 dagar till jul. Kanske glimrar det förbi lite ork nån dag snart så att jag kan göra iordning min julkalender också. Annars får det bli till nästa år helt enkelt. Jag planerar att vara lite mer i fas med mig själv och livet då.
 
Björn, mamma och jag var på minikören idag och Björn och de andra barnen fick prova att spela på den gigantiska kyrkorgeln. Oj så spännande och roligt det var. Jag blev helt imponerad själv, vi fick gå in i orgeln och titta, 2000 pipor består den av, gjorda antingen i metall eller trä, de högsta över tre meter. Det är inte undra på att det låter så mäktigt om den. 
 
 
 
Imorgon kommer ett recept på helt makalöst god gräddkola med havssalt som jag provgjorde igår. Tänkte att jag skulle försöka ta nåt litet fint foto på dem också när det är dagsljus, men jag inser nu att risken är att det inte kommer att finnas många kvar att fotografera imorgon, för de var försvinnande goda :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Delmål och målbilder och en och annan tyllkjol

Häromdagen skulle Björn prompt ha tyllkjol på sig när han byggde tågbana. Fullt rimligt om ni frågar mig!
 
Imorgon går vi in i vecka 26 i den här graviditeten. Det betyder att vi nu har passerat två stora delmål, både 23+5 (när jag blev inlagd med John) och 24+4 (när John föddes). För varje dag som går nu får Lillstrumpa en dag mer i magen än sin lilla storebror, och större och större chans att klara sig om jag nu skulle bli sjuk. Det känns väldigt betryggande att tänka så. 
 
Nästa delmål måste väl vara att komma igenom vecka 26, och sen att komma fram till vecka 30. Då är det ju en riktigt stor unge. Det är klart att jag skulle föredra vecka 40, men det är bra att ha delmål också.
 
Jag har också börjat tänka i målbilder. När Björn får träffa sitt lillasyskon för första gången är en sådan. Hur kommer han reagera? Kommer han förstå vad det är för en unge? Vi pratar mycket om bebisen men han har ju inte riktigt greppat. Häromdagen när Erik och han pratade om den frågade han om det var "en till Björn?". Och så blir det ju inte riktigt förstås :)
 
En annan målbild är att kunna komma ut på långa barnvagnspromenader igen. Att ha kroppen och fogarna på min sida. Nu känns det nästan provocerande att jag så sent som i juni var ute och knatade mil. Men också lite uppmuntrande, för dit kommer jag ju komma igen. Det är inte mitt normaltillstånd att bli helt slut av att gå 500 meter.
 
Det är inte heller mitt normaltillstånd att må konstant illa. Det är viktigt att komma ihåg. Jag har mått illa varje dag nu sedan i början av juli och har ärligt talat svårt att minnas hur det är att inte göra det. Det känns helt svindlande att tänka sig att jag i vanliga fall mår illa någon enstaka gång, om jag har råkat äta aaaalldeles för mycket marängsviss på kort tid till exempel, eller om jag är sjuk. Och då är det ju ett tämligen snabbt övergående illamående. Och det är alltså så det är i vanliga fall. Det kommer komma nån dag när jag plötsligt inser att jag inte ens kommer ihåg hur det kändes att må illa hela tiden. Det är definitivt en målbild. 
 
 
Nu måste jag lägga mig. Har varit hos barnmorskan idag och även om jag är där en gång i veckan är det en ganska stor psykisk påfrestning, så det resulterade i en hel eftermiddag med huvudvärk. Mitt blodtryck var ju högre förra veckan så i min oroshjärna var jag beredd på att bli inlagd idag, men så hade det gått ner lite istället. Tack och bock och så känns det plötsligt som att jag har "vunnit" en vecka till i den här graviditeten. <3
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Första advent

 
Tänk att det äntligen är första advent. Det är så mysigt i år för trots att jag känner mig allmänt eländig så är det här första året som Björn förstår lite mer. Vi pratar jättemycket om julen och han har börjat greppa det här med tomten och julgran och så hela gulliga ramsan, så fort vi nämner julafton säger han "Kommer Lollo, kommer Gulligullan, kommer Danne". För det är de av våra släktingar som vi har förklarat att nästa gång vi får träffa dem är till jul :) Jag har också försökt att förklara att vi ska tända ett ljus nu varje söndag fram till jul, men det går nog inte riktigt in. Men vi åt i alla fall mysfrukost med varm choklad imorse och tände det första ljuset. Oavsett om han förstår eller inte så älskar han att tända ljus så han var nöjd ändå. Det är förresten en utmaning att vara gravid och ha en tvååring. Han svepte sin choklad i ett huj och sen sa han med sin gulligaste röst "Ha mammas choklad, ha mammas choklad". Då gäller det att behärska sig och säga ett snällt nej, den är mammas, och inte reagera som gravid-Alex helst skulle göra med: Men skyll dig själv unge som drack ur din så himla snabbt, mammas ska faktiskt inte behöva straffas för att hon har vett att spara lite på sin goda choklad. Moget...
 
 
 
 
Vi har gjort en väldigt enkel adventsljusstake i år med massa mossa och ett par små flugsvampar, men den blev väldigt fin i all sin enkelhet tycker jag.
 
 
Sedan kunde inte mamman hålla sig så Björn fick ett litet adventspaket. Hela hösten har jag spanat efter julböcker när jag varit på loppisar för att vi ska kunna läsa mycket om julen så idag fick han Pelle Svanslös och julklappstjuvarna.
 
 
 
Fotogenlampan pryder sin plats i fönstret som vanligt och kaffeburken tyckte jag också var lite julig så den fick komma fram. Är dessutom perfekt att gömma pennor och trådrullar och annat smått och gott i som har en tendens att samlas i fönstret.
 
Vårt änglaspel är nog trasigt på något sätt för det plingar inte, men i ärlighetens namn tycker jag nog faktiskt bara att det är bra, för det är väldigt fint att ha dem tända men det där plinget gör ju att man riskerar att bli galen på några få minuter. 
 
 
 
Sovrummet har också fått lite adventsfint. Fin kontrast med de skira rosorna mot mellansveriges kanske smutsigaste fönster :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!