Släktklenoder och väntans tider

 
I julklapp av mormor fick jag den här helt fantastiska krukan från Gustavsberg. De hade den hemma när hon var liten och gjorde filbunke i. Jag blev så glad att den nu får stå hemma hos mig istället. Jag har en sådan här sedan tidigare i miniformat men den har jag hittat på en loppis, det är något helt annat när den kommer från släkten. De är otroligt vackra tycker jag.
 
Rosa tulpaner och vaxblommor fick det bli i den till helgen. 
 
 
 
Vad fort helgerna går när en jobbar! Den stora fördelen jämfört med att vara föräldraledig är förstås att jag får helgkänsla på ett helt annat sätt. Fredagskänsla. Den har jag verkligen saknat. Men helgerna rusar iväg också. Den här helgen blev dock lite extra lång för jag tog ledigt från jobbet från lunch i fredags för att vi skulle på studiebesök på en förskola. Även om det är ett bra tag kvar tills Björn ska börja så är det ändå dags att ställa honom i kö alldeles snart, och då måste vi ju välja några önskemål. Jag fick en bra känsla av den vi besökte och Erik och Björn hann besöka två till förra veckan så det känns som att vi kan fatta ett beslut nu. 
 
Vi har även gått i husgrubblerier i helgen, och kommer nog fortsätta med det ett tag till. Det är så svårt att komma fram till vad vi vill ha och inte vill ha, och ibland känns det som det roligaste i världen och sekunden efter skäms jag nästan över att det blir något jobbigt att fundera på var vi ska bo när det finns så många människor som flyr från sina hem och inte har någonstans att bo. Men spännande är det ju ändå, och förmodligen något av de största besluten vi kommer ta i livet. 
 
Men framför allt har vi gått i väntans tider. Natten till igår föddes nämligen Björns lilla kusin Axel. Så nu väntar jag bara på att min envisa förkylning ska gå över så jag får gosa bebis. 

Treårskalas

Idag har vi haft ett litet treårskalas här hemma. Det kan ju förstås aldrig bli riktigt detsamma med kalas när födelsedagsbarnet inte är med, men det skulle kännas konstigt att inte fira också. Tre år skulle vår lilla John ha fyllt idag om han fortfarande levt, och i tre långa år har vi varit föräldrar. 
 
 
Vi firade med jättegod Rawfood-glass, nam-NAM tyckte Björn, och så fick han paket, för en kan ju inte ha födelsedagskalas utan paket!
 
 
Men det är inte utan att det är en väldigt vemodig dag idag. Fin på många sätt för vi påminns om hur bra vi har det och hur mycket vi har att vara tacksamma över, men vemodig för att det också blir så påtagligt vad vi inte längre har.
 
 

DIY: Virka fina handledsvärmare

Det blev en något snöplig start på jobbandet för mig. Jag hann bara jobba två dagar så blev jag sjuk. Så himla typiskt, låg i soffan och tyckte synd om mig själv för att jag inte fick gå och jobba när jag var så peppad. Enda fördelen var väl att jag slapp sticka näsan utanför dörren de där kallaste dagarna för två veckor sedan, och att jag när jag ändå bara låg där och stirrade i taket kom igång och började virka igen för första gången på evigheter.
 
Vi har bytt kontor sedan sist jag jobbade och det är ganska kallt i lokalerna. Och när det är kallt får en vara lite kreativ för att kunna vara tjusig och hålla sig varm på samma gång. Jag hittade ett jättefint mönster på handledsvärmare hos Drops, mönstret finns här, och det var inte så svårt. Du behöver ha grundläggande kunskap i virkning (alternativt mycket tid och tålamod) men det finns en bra instruktionsvideo så jag kunde besegra mönstret trots att jag aldrig virkat efter den typen av bild förut. 
 
 
 
Till de ljusrosa valde jag ett garn med glitter i, och de grå är virkade av två garn. Ett vanligt och ett jättetunt glittergarn (se nedan) som var lite fluffigt. Jag vet, är helt värdelös på att beskriva vad det faktiskt var för sorts garner, har ingen aning om vad det är för material, men fint blev det :)