I kategorin att skrämma slag på sin bebis

Alltså det är ju inte helt lätt det här att hålla koll på vad små bebisar blir rädda för och inte. Nån som åker förbi på gatan utanför med något som låter som en monstertruck - inte läskigt. Gammelmormor härmar en tupp - sjuuukt läskigt. Att ramla hejdlös och tjonga huvudet i mattan - inte läskigt. Det är liksom lite random. 

Så idag tog jag fram den jättefina gunghästen som Björn fick i doppresent och tänkte att den kan vi leka lite med. Den låter som en häst som travar när man trycker den på örat också. Så jag tryckte på örat och sen lyfte jag upp Björn på hästen. Han blev helt livrädd. Oj då. Bara kastade sig i armarna på mig och ville därifrån. Provade en gång till när hästen slutat låta, men samma reaktion igen. Nu ligger han bredvid mig i soffan och har precis slutat gny som en liten trulig hundvalp. Verkligen inte lätt det här...Inte en lugn stund!

Hemma med bebis-livet har helt klart nått en ny fas här. Det är ju för bövelen inte lugnt en sekund nuförtiden. Förutom när han sover då. Det är så fascinerande att en så liten person, som ju inte ens har lärt sig att krypa ordentligt än, kan vara så otroligt snabb.

Jag tittar åt höger en sekund - bebis är två mm från att stoppa fingrarna i eluttaget. 

Jag tittar åt vänster en sekund - bebis har lyckats ta sig till andra sidan rummet för att riva ner ljusslingan runt dörren. 

Jag tittar åt höger en sekund igen - bebis har lyckats ta sig till första sidan av rummet igen och ska klättra upp i leksakslådan. 

Hur är det ens möjligt? 

Att sänka kraven litegrann

 
Jag är nog knappast ensam om att under en graviditet, och redan när man börjar tänka i barntankar, göra sig en bild av hur allt kommer bli och om hur man ska vara som förälder och vad man ska göra. Jag skulle göra all mat själv när den dagen kom. Det var ju helt självklart. Koka ihop lite rotsaker och kött och göra puréer. Jag var ivrigt påhejad av äldre och yngre som gjort det och det var ju både billigare och bättre. 

Men så blev Björn tillräckligt stor för att börja äta. Och jag skulle börja göra mat. Och insåg att jag hade svårt för det. Fast det ju var så lätt och det enda rätta att göra. Jag lyckades inte få ihop tiden till det, fick ingen rutin på det, och det var inte alls lika enkelt som jag trodde att få tag på alla basvaror som ekologiska. För det är det enda jag nu inte tummar på, vi försöker i möjligaste mån se till att Björn bara äter ekologiskt. Men Björn var ju tvungen att äta, och vi köpte några burkar. Jag nästan skämdes. Jag var en sån mamma. Som inte ens kunde slänga ihop lite mat till sitt barn. 

Men så när jag har tänkt ett varv till på det så inser jag att det här är ju en tankevurpa. Det är bara krav som jag har satt upp, jag är ingen sämre mamma än någon annan för att jag inte lagar puréer när min son är åtta månader gammal. Det betyder inte att han kommer växa upp på snabbmat och bli en förtappad och ohälsosam själ. Det betyder bara att hans mamma, nu när hon har försökt att släppa alla dumma puré-krav, är en lite mindre stressad och lite mer närvarande mamma. Och det är ju på det stora hela enbart en bra grej!
 
 
 
Hipp har förresten bara ekologisk mat, superduperbra!