DIY: 5 (hyfsat) enkla julpyssel för lunchrasten - del 1

Jag vet ju att ni är många med mig som tillbringar det mesta av er arbetstid på hemmaplan just nu. Det ger oanade möjligheter ska jag säga er! En kan t ex julpyssla på lunchrasten!! 

Jag känner mig som den värsta tv-kocken, eller möjligen proffs-bloggaren, men jag har förberett fem olika inlägg om pyssel, och så publicerar jag ett per dag från och med idag, så vet ni vad ni kan ägna lunchrasten åt dagen därpå sen! Vecka 50 blir en riktig pysselvecka med andra ord :)

 

Jag tänkte att vi drar igång det hela med något riktigt enkelt, men ack så juligt. Det är inte ens omöjligt att du råkar ha dessa saker hemma, så du kan sätta igång och pyssla redan idag! 

 

Nu ska vi göra klassiska apelsiner med kryddnejlikor i. Det går supersnabbt att göra, barnen kan vara med (om en inte gör dem på lunchen förstås) och det är en perfekt present. 

(null)
 
Du behöver:
  • Apelsiner
  • Kryddnejlikor
  • Ev rött band
 
Så här gör du:
  • Ta kryddnejlikorna - tryck in i apelsinen i önskad mängd och mönster
  • Avsluta eventuellt med att knyta ett rött band om så du kan hänga upp skapelsen
  • Njut av doften och av att du helt plötsligt gjort ett litet julpyssel!
 
(null)
 
En julig apelsin piggar upp frukfatet fint!
 
(null)
 
Och titta så härligt det blir i en gå borts-korg. Nuförtiden går en ju inte direkt bort till folk som en brukar runt jul, men då tror jag också att behovet av gå borts-korgar är ännu större än vanligt. Den här korgen pysslade jag och barnen ihop i helgen till deras bonus-farmor och hennes man, som vi inte har kunnat träffa på evigheter pga coronan. Sen åkte vi helt sonika hem till dem och lämnade den och sa hej, utomhus. Tio minuter som ändå var mycket värdefulla för alla inblandade. 
 
Ha en fin måndag och lycka till med pysslandet, jag återkommer imorgon med ett nytt litet förslag! :)
 
lj gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna  trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :