Årssammanfattning 2015

Jag hittade en lista hos UnderbaraClara som jag lånade. Tänkte att det kunde vara ett kul sätt att sammanfatta året. Lite glimtar och tankar från år 2015. Det var så väldigt många frågor så jag har förkortat lite, listan i sin helhet kan ni läsa hos henne. Nu har jag svarat på frågorna helt utifrån mig och min egen lilla värld, ibland känns svaren futtiga och egoistiska känner jag om jag ser till situationen i världen just nu, nästan alla frågor går ju att svara på även ur ett sådant perspektiv, men den här gången blir det rakt av på det privata planet.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag var hemma ett helt år och tog hand om en ny liten människa, svindlande! Jag startade den här bloggen och provade för första gången på riktigt på att skriva för en offentlig publik som inte bara består av mina nära och kära, och har också vågat mig på att inte bara låta den vara en dagbok utan även lite djupare med mer debatterande inlägg. Spännande - och så roligt med all fin respons från er som läser, tack! <3

 
 
 
Genomdrev du någon stor förändring? Nej det kan jag inte påstå, förutom möjligen den nuförtiden ständigt pågående förändringen att barnsäkra vårt hem. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, både till jordebarn och änglabarn <3 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  18 april fyllde jag 30 år och hade kafferep för över 50 släktingar och vänner, så himla mysigt. 11 september - Björns ettårsdag.

 
 

Dog någon som stod dig nära? Vi har varit förskonade från dödsfall i släkten i år (för första gången på flera år) men däremot dog en kär väninna. Hon närmade sig 100 men hon borde ändå ha fått några år till <3 Och så förstås även en liten människa som vi inte ens hann träffa och som borde ha fått så oändligt många år till, orättvist är vad livet är.

Vilka länder besökte du? England, Norge och Cypern.

Bästa köpet? Vår bärsele, tänkte jag skriva, men så kom jag på att vi köpte den nog förra året, men den är tamejtusan nog det bästa för det här året också, så mycket som vi har använt den och så mycket som den har skonat våra ryggar.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Alltså mina fina killar, min lilla familj, gör mig så himla glad hela tiden.

 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Lite mer intellektuella utmaningar. Det har verkligen varit helt fantastiskt att få vara hemma med Björn det här året men jag ser fram emot att börja jobba också.

Vad önskar du att du gjort mer?  Varit ensam mer och läst lite mer böcker. Yogat mer. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat på mobilen och oroat mig över saker jag ändå inte kan påverka.

Favoritprogram på TV? Homeland och Sommar och Jul med Ernst. 

 

Bästa boken du läste i år? Lyckan i det lilla av Ernst Kirchsteiger - så mycket klokheter i den. 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Ja haha, jag har ju inte direkt arbetat i år, förutom en dag. Men kanske att jag under året fick mitt livs första fasta anställning och att jag fick börja den med nio månaders föräldraledighet, det kändes väldigt bra!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mitt humör har nog varit lite av en berg- och dalbana i år med tanke på hormoner och amning, men det här med att ha ett levande och välmående barn har ju helt klart varit ett glädjeämne efter några sorgliga år.

Vad spenderade du mest pengar på? BJÖRN!

Något du önskade dig och fick? Världens finaste fotogenlampa.

 

Något du önskade dig och inte fick? Ett hus. Men det kommer. Snacka om lyxproblem...

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Ställde till med kafferep i församlingshemmet och bjöd in typ alla jag känner. Underbart!

Vem saknade du? Morfar och farmor. Och så Johnpojken förstås. Det är svårt att inte jämföra honom med Björn. Tänk, nu skulle han snart ha fyllt tre år...

De bästa nya människorna du träffade? Det här med att ha småbarn har ju visat sig vara ett roligt sätt att lära känna nya människor, vi har träffat flera andra småbarnsföräldrar i år som vi börjat lära känna så smått.

Mest stolt över? Att jag faktiskt klarar av att vara mamma till och ta hand om ett litet barn, även om kanske en och annan hushållsmaskin stryker med på kuppen :)

 

 

Högsta önskan just nu? Att det ska kännas bra att börja jobba och att vi ska hålla oss friska ett tag och få sova på nätterna. Om jag ska önska utifrån min lilla verklighet. Sett till världen i stort finns det förstås så mycket jag önskade vore annorlunda och bättre för så många människor.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Yoga mer. Få lite mer struktur på vardagen, men det tror jag kommer naturligt när jag väl börjar jobba, har varit ganska märkligt att vara hemma så mycket eftersom jag är van med betydligt mer inrutade och planerade dagar. 

 

 
Hoppas att ni har en fin nyårsafton och är rädda om er själva och varandra!
 
G O T T  N Y T T  Å R !
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

 

Två år med en Björn

För två år sedan igår tog jag ett graviditetstest. Helt utan större förhoppning egentligen. Mest för att det var den första dagen på cykeln som jag kunde testa. Jag ville så gärna bli gravid igen. Trots allt elände och all oro ville jag så gärna, vi ville ju ha ett barn. Som levde och bodde med oss. Inte bara ett i himlen. Jag hade redan bestämt att det var värt att jag kunde riskera att bli sjuk igen, jag visste ju att läkarna skulle ha en helt annan koll på mig den här gången, ja det var till och med värt att riskera att det skulle bli precis samma sak igen, och vi skulle fortsätta prova ändå, för vi ville så gärna. Jag kände mig inte det minsta gravid, de senaste månaderna hade jag haft alla möjliga tänkbara symtom som sedan skulle visa sig vara bara inbillning, men nu mådde jag precis som vanligt. Men som sagt, det gick att testa, så det var lika bra att testa. Och fram kom ett så svagt så svagt litet streck. Var det möjligt? Jag sprang och väckte Erik. KOLLA VAD ÄR DET HÄR DÅ????????? Han var ganska nyvaken och förvirrad stackaren, men vi enades om att det kanske var ett litet streck men att det knappast betydde nåt. 20 sekunder senare enades vi om att det nog var bäst att jag tog ett test till. Samma sak där, ett litet litet svagt streck. Nästa snusförnuftiga enighet var att vi skulle köpa ett sådant där seriöst och uppstyrt ClearBlue-digitaltest och göra nästa morgon, för morgonurinen är ju den mest pålitliga, och de där små billiga testerna som jag totalt missbrukade var ju knappast att lita på. Halledaja. Ni kan ju tänka er vilken dag som blev årets längsta... Timehop visade mig bilder igår som jag tog och publicerade på instagram den dagen. Typ en på en amaryllis med bildtexten "Årets näst sista dag", när allt jag ville skriva ju var "Varför i helskotta går dagen så förbaskat långsamt och vet ni jag kanske är gravid!!!" Jag trodde ALDRIG att det skulle bli kväll så jag fick gå och lägga mig så jag fick gå upp nångång. Men till slut så. Svårt att sova var det också. Och när klockan blev ca 03.30 och taktittandet började bli outhärdligt enades vi återigen och kom fram till att nu är det nog allt morgon. Så jag gick upp och gjorde ett test och fick ett så stort vackert plus som det bara gick. Det var vårt första riktiga livstecken från Björn, för två år sedan, och det går inte en dag då jag inte känner en sådan djup och innerlig tacksamhet över att vi får ha honom.
 
 
Amaryllisen i fråga... :)
 

Nu är glada julen slut och julgranen kastas mycket motvilligt ut...

Idag har vi kastat ut vår julgran. Det var INTE min idé, men jag inser förstås att Erik hade helt rätt för uj vad den barrade. Det är inte den bästa kombinationen med en ettåring. Han har sprungit runt här hemma med små nypor granbarr och lagt på alla tänkbara och otänkbara ställen. Han har suttit i så mycket barr att varenda blöja har innehållit granbarr senaste dagarna och han har gråtit för att han har stuckit sig på dem. Men jag är så glad att jag fick ha granen inne i över en vecka i alla fall. Och jag vet ju innerst inne att jag snabbt efter nyår brukar tröttna på allt tomterött och granen, men just idag kändes det lite tungt. Var tvungen att dokumentera den litegrann innan den fick ryka. 
 
 
 
 
 
 
Den här bilden tog Erik, och visst, han hade en poäng i att det var dags nu...:
 
 
Björn tyckte att granbarr var finfina grejer!
 
 
Nu ikväll har vi haft finbesök av Björns jämnåriga kompis Maja och hennes föräldrar. Björn är lite rädd för Maja, haha, för hon låter lite högre än honom och är lite snabbare i största allmänhet (som de flesta barn...) men däremellan tycker han att hon är jättespännande :) Jag tänker att det kommer bli fantastiskt om något år eller så när de verkligen kan leka ihop. 
 
Och imorgon är det nyårsafton. Jag har hittat en lista som jag tänkte knåpa ihop svar på som en liten årssammanfattning här på bloggen, så den kommer nog upp imorgon! 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter