Första advent och recept på en av julens godaste kakor

Björn har precis somnat och Erik och jag intagit varsin soffa för lite tv-spelande respektive bloggande. En sån mysig första advent vi har haft! 
 
Den här dagen har räckt så länge på något vis. Vissa dagar bara rusar förbi medan andra dröjer kvar. Jag gick upp tidigt imorse och hade huset för mig själv en stund. Bakade kakor i det mysiga skenet från våra julstjärnor i fönstren, funderade på livet, åt frukost i lugn och ro. Sedan gick jag till kyrkan för adventsgudstjänst. Det var fullsatt och Erik och Björn kom och lyssnade och vi sjöng många fina advents- och julpsalmer. Så bra start på dagen.
 
Sedan mellanlandade vi hemma en stund. Bara för ett par timmar men tiden räckte till så fint. Vi hann dricka lite kaffe, äta lunch, leka massa med Björn, Björn fick sova middag och jag fixade iordning med ljusstakar i det sista fönstret på nedervåningen som fortfarande inte var julfint. 
 
Vid tre var det dags att packa ner ongen i vagnen igen och så bar det av på turné. Vi gick förbi farfarn och morfarn och lämnade varsitt litet kakpaket och sedan hem till några nyfunna vänner för adventsfika. Barn och vuxna (och världens sötaste hund) högt och lågt och vi drack glögg och fikade och barnen pysslade och julstämningen var total. På väg hem därifrån hann vi till och med med ett litet varv på stan för att beundra julskyltningen i affärerna innan det var dags att gå hem och laga kvällsmat. 
 
 
 
 
 
 
Kakorna blev förresten bland det godaste jag ätit på länge. Superlätta att göra och juliga så det förslår. Kolasnittar med pepparkakssmak. Briljant faktiskt, en roligare variant av pepparkakor som dessutom går på knappt en timme att göra till skillnad från pepparkaksdeg som ska stå länge i kylen och sen alltid tar längre tid än en tänkt sig att forma figurer av. Receptet kommer från Underbara Clara och du hittar det här. Nu är de bortbjudna och uppätna så jag får nog göra en till sats snart!
 
Följ bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
 

Morgonstund

Första advent. Som jag har längtat. Resten av familjen sover och jag har tassat upp för att jag ska till kyrkan om en stund. Kören sjunger på adventsgudstjänsten kl tio. Det är en av mina favoritgudstjänster, brukar vara så fina psalmer. 

Men först ska jag göra en sats kakor till adventsfikat vi är bortbjudna på i eftermiddag. Ni ska få receptet sen om de blir bra. Provar nåt helt nytt idag. Adventsljusstaken står redo i väntan på att övriga familjen ska vakna. 

En riktigt fin dag önskar jag er!


Ett oändligt ansvar

Så många tankar snurrar ikväll och jag skriver blogginlägg efter blogginlägg som inte blir färdigt. Bredvid mig i sängen har jag en snusande sovande liten unge. 

En liten unge som jag har ett oändligt ansvar för. 

Att lära honom förstå alla människors lika värde. 

Förstå vikten av att vara snäll. 

Att vara öppen och tolerant. 

Empatisk. 

Våga stå upp för det han tycker och tänker. 

Få honom att förstå den oändliga turen i att han fötts i ett rikt land i fred. 

Att känna tacksamhet och inte ta saker för givet. 

Att förstå vikten av att hjälpa sina medmänniskor och inte alltid bara se till egen vinning. 

Att kunna se det stora perspektivet. Inte vi och dem. 

Att våga älska. 

Vem han vill. 

Att våga leva fullt ut. Att vilja leva fullt ut.

Att kunna se det absolut fantastiska i en ros, i ett regn, i ett liv. 

Att kunna glädjas åt andras lycka men också dela andras sorg. 

Att bara få vara ibland. Men med ett öppet sinne och ett stort hjärta. 

Ja det är sannerligen ett oändligt ansvar.