Guide: Kom i tid som småbarnsförälder i 13 enkla steg

Vi är något av en exemplarisk familj gällande att passa tider och få ihop livspusslet med två små barn. Vet inte om det mest är för att det faller sig naturligt för oss eller om det är för att vi är så sjukt strukturerade i det mesta vi gör. 

 

Anyhow. Jag har sammansatt en liten guide med enkla steg till hur man bäst kommer i tid till ett kalas. Jag fortsätter med andra ord på kalastemat från häromdagen, vill du läsa mer om mina bästa tips och inspiration vid planerande av kalas kan du göra det här

För att det ska bli lite extra målande har jag tänkt att min guide kan vara lite sådär innovativt tvärtom. Dvs vi skulle ju aldrig göra så här, men om man gör exakt tvärtom mot guiden är man nog garanterad att komma i tid. 

Ok nu kör vi. 

Förutsättningar: ni (t ex en familj på två vuxna och två barn i åldern ca 2,5 månad och 2,5 år) är bjudna på en examensfest ca två mil utanför er hemstad kl 13.00. 

 

1. Eftersom festen inte börjar förrän kl 13 kan det ju vara skönt att ha en plan för förmiddagen. Den planen kan bestå i att åka 4 mil åt andra hållet från festen sett till ett stort köpcentrum och göra massa ärenden.
 
2. Planera in att åka 9.15 för att garanterat vara på plats till affärerna öppnar kl. 10.00.
 
3. Ta lite oplanerad sovmorgon (för första gången typ ever?) och kom inte iväg förrän 9.40. 
 
4. Börja ärendena med en tur på det gigantiska möbelvaruhuset. Se gärna till att få punktering på dubbelvagnen därinne. Ät vansinnesmängder med korv med bröd i ren frustration över vagnspektaklet. 
 
5. Åk sen till det stora köpcentret och bär bebis i bärsele och låt 2,5-åring springa fritt. Mycket effektiv shopping blir det då...
 
6. Inse att ni om ni över huvud taget skulle haft en chans att hinna till festen borde ha lämnat den stora staden ca 11.45 och att klockan nu istället är 12.30 och att ni har ett ärende kvar innan ni kan åka hemåt.
 
7. Kör av motorvägen på fel ställe på väg till sista stoppet.
 
8. Nu kan 2,5-åring sova middag i bilen. Glöm lämpligtvis nappen hemma för en extra utmaning. 
 
9. 2,5-åring kommer förmodligen somna tio minuter hemifrån. Det är ok, mamman och bebis kan springa in och hämta kläder och amma och 2,5-åring kan byta om i bilen lite senare. 
 
10. Se till att det är strömavbrott när ni kommer hem så ni måste lägga en stund på att kolla proppar och sen ringa runt och få reda på att det visst är hela stan som är drabbad och inte bara ert hus. 
 
11. Anländ sedan till festen 1,5 timme försent. Byt en blöja på 2,5-åring i bilen. Här kan det råka hända en liten kissolycka som drabbar pappans byxor. 
 
12. Konstatera att pappan inte har något ombyte med sig. Låt mamman (vid det här laget genomsvettig förstås) och 2,5-åring göra entré på festen 1,5 timme för sent lagom tills maten ska dukas undan. Låt pappan och bebis åka tillbaka två mil hem för att byta kläder på pappan
 
13. Låt pappan och bebis göra entré 2,5 timmar försent, lagom till övriga gäster börjar avsluta kaffe-efter-maten-drickandet. 
 

Låter inte så svårt va? Om man bara gör EXAKT TVÄRTOM på alla punkter kan jag nästan lova att ni kommer i tid!! 

 

 
 Idag skulle vi också på kalas. Vi var redan sena på grund av brödbak och middagslur som råkade krocka precis med tiden vi skulle vara på kalaset. Sen på vägen dit fastnar vi i bilkö (i vår lilla lilla stad) på grund av traktorparad. Det är nog sånt som bara händer så här på landet, men vilken klockren ursäkt för att komma för sent!! :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :