Två veckor

Idag fyller Lova två veckor. Det är så konstigt. Två veckor. På ett sätt känns det som att hon alltid har varit här, och samtidigt är hon så ny. Graviditeten känns som ett annat liv sedan. Visst, blodtrycket och den tillhörande huudvärken drar ner humöret helt klart, men jag kan gå igen. Jag kan faktiskt röra mig, visst, det gör ont, men det går, och det är så fantastiskt skönt. Jag kan byta en blöja på Björn och jag kan laga mat och dammsuga. Jag fungerar igen på ett sätt jag inte har gjort sedan i somras. Att jag sedan har hormoner högt och lågt och världens sämsta tålamod, ja, så får det väl vara ett tag. Jag har både fått mig själv tillbaka och en dotter, och det är värt massor. 
 
 
Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag har tre barn nu. Och två här hos mig. Björn har ett syskon på riktigt. Han pratar mycket om John också, men kommer alltid fram till att "Han är dö". Och så är det ju. Lova är ett syskon som han snart kommer kunna leka med. Dela rum och hemligheter med. 
 
 
Björn har så smått börjat vänja sig med Lova också. Han tycker fortfarande att det är läskigt när hon gråter men han kan sätta ord på det på ett annat sätt nu, och han behöver inte fly rummet längre. Han är väldigt mån om henne och vill trösta och krama och pussa, så himla gulligt. 
 
 
Idag fyller hon som sagt två veckor och det här är de sista bilderna på henne som jag kommer publicera på sociala medier. Vi gjorde samma sak med Björn. De första två veckorna la vi ut lite bilder och lät även andra göra det, men sedan dess har vi bara publicerat bilder där ansiktet syns i våra låsta, privata kanaler. Såhär resonerade jag kring det med Björn, och gör fortfarande. Det är en integritetsfråga, något som de ska få välja själva i framtiden tycker jag. Och så gillar jag inte tanken på vart bilderna kan hamna.
 
Nu vaknade Lovan här, dags för mat. Håll tummarna för att hon bestämmer sig för att sova inatt, för sömn är något vi lider brist av i den här familjen just nu!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Gud vilka fina bilder!!!!

Svar: Tack!! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :