Stöd Noras veteranjärnväg!

Jag blev så ledsen ikväll när jag läste att Nora Bergslags Veteranjärnväg har blivit utsatt för omfattande skadegörelse. Någon har brutit sig in i maskinhallen och slagit sönder i stort sett alla fönsterrutor på de gamla tågvagnarna, SVT har skrivit om det här. Det är ju helt fantastiskt att vi har de här vackra gamla tågen, och att det dessutom finns eldsjälar som ideellt arbetar med dem så att vi till och med kan åka på utflykter med dem under somrarna. Det går nog inte en vecka här hemma utan att Björn frågar om det är sommar snart, för att han så gärna vill ut och åka med tågen. Och vi har sett så mycket fram emot det årliga tågsläppet som skulle ha gått av stapeln nu i slutet av april. Och att sedan några människor väljer att göra så här är ju helt ofattbart, jag blir så ledsen och arg. Så totalt meningslöst. 
 
Erik och jag har länge pratat om att vi borde bli stödmedlemmar i föreningen för att det är så roligt att den finns, men det har aldrig riktigt blivit av. Men nu så, hemskt tråkigt att det ska krävas något sånt här för att vi skulle få tummen ur, men ikväll har hela familjen blivit medlemmar. Jag tycker att ni ska göra detsamma! 350 kr kostar det för en vuxen person för ett år, eller 400 kr för en hel familj. Då får man dessutom fyra nummer av tidningen Förstlingen. 
 
Det var jättelätt att bli medlem, betala bara in summan till NBVJ:s bankgiro: 5775-6751 och märk betalningen med namn och adress. Du kan också läsa mer här på deras hemsida. 
 
 

Kommentera inlägget här :