Påskpyssel och föräldrakör

Resten av familjen sover middag, vilket jag också verkligen borde göra just nu, sov när bebisen sover osv, men det är ju så skönt att bara få skrota för sig själv ibland också. Vi har dessutom pysslat idag så kreativiteten är på topp känner jag, jag har inte tid att sova, jag vill fota och skriva och fixa med grejer. Vad härligt det är ändå när den känslan infinner sig!
 
Vi har haft en fullspäckad men väldigt mysig söndag. Björns kör skulle vara med och sjunga på familjegudstjänsten idag, vilket han förstås har taggat för huuur länge som helst nu. "Ska vi gå till kyrkan idag?" frågar han var och varannan dag. Det här med tid är inte lätt att förklara för en 2,5-åring. Men idag var det i alla fall dags. Och fast vi vaknade många timmar innan det var dags blev vi förstås jättesena. Tur att vi bor så nära. Björn och jag fick springa när det var typ fem minuter kvar tills gudstjänsten skulle börja och Erik och Lova fick komma efter. Björn hade ny skjorta och var väldigt förväntansfull, gullungen. Det är palmsöndagen idag och vi har gjort palmblad på kören som vi skulle vifta med och kyrkans jättestora leksaksåsna var med och barnen i minikören fick rida på den in i kyrkan. Tur för både åsnan och oss föräldrar som skulle dra åsnan fram genom kyrkan att det bara var tre små barn där idag.
 
Jag tycker att det är så roligt med Björns kör för alltsom oftast är vi mer av en föräldrakör än en minikör. Idag bestod kören av tre barn, två storasystrar, en lillasyster (Lova) och två föräldrapar. Vi fick sitta framme i kyrkan på stolar, precis som vilken kör som helst. Det roligaste är att när vi kommit kanske en kvart in i gudstjänsten, mitt under när minikören framför sina sånger - och det här händer VARJE gång kören är med på en gudstjänst - så består kören plötsligt bara av fyra föräldrar som sitter och sjunger sångerna, för barnen har sprungit iväg för att leka, dansa eller kanske prata lite med mormor :)
 
 
 
 
Efter gudstjänsten tog vi med oss andra halvan av föräldrakören med tillhörande dotter hem till oss för lite pizza och påskpyssel. Jag råkade gå lite bananas på hobbyaffären igår - så kan det gå när man inte varit i närheten av en affär på över en månad - så vi hade massor med pysselgrejer. Och vad kul det är att pyssla. Påsk är ju så tillåtande och roligt också, ju mer färger och glitter desto bättre blir det. Förra året hade jag en lite mer naturnära påsk hemma med små fågelägg och bruna fjädrar men det går ju inte i år med en entusiastisk tvååring, nu blir det färg!
 
 
 
Björn har pysslat en hare och ett ägg, väldans fina!!
 
 
Det stora ägget i bakgrunden har Björn också gjort, jättefint! Och så hans mammas lilla påskhare, lite Lisebergsvibbar :) 
 
Det roliga är att det verkar vara samma effekt av pysslande som av körsång, efter en stund var Björn och Elvira nöjda och hade gått över till att leka med Björns leksaker och kvar sitter några helt fokuserade föräldrar och pysslar för glatta livet. 
 
Vi måste nog försöka gå ut lite också i det här strålande vädret, om inte annat för att plocka in ett påskris. 
 
Hoppas att ni har det bra och var rädda om varandra! <3
 
Förresten, jag skrev ett inlägg häromdagen om Veteranjärnvägen här i Nora med anledning av att de har blivit utsatta för omfattande skadegörelse. Vi blev stödmedlemmar direkt för att hjälpa till på något sätt, så det rekommenderar jag varmt, och det går även att skänka pengar till dem genom att sätta in dem på deras bankgiro. Alternativt kan man komma dit och hjälpa dem att arbeta, det är ju också toppenbra!! Läs mer i mitt inlägg här eller direkt på deras hemsida här
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :