Några upptäckter kring att fira födelsedag med bebis

 
Igår fyllde Erik som bekant år. Första födelsedagen där Björn var med. Så här i efterhand inser jag att födelsedagar nog kommer att ha en lite annan skepnad än vad de tidigare haft, åtminstone det här året. Vad jag hade sett framför mig: ÅÅåååååååååhh så mycket mys med bebis och fina pysslade kort som Björn och jag skulle ha gjort till födelsedagsbarnspappan och vi skulle ha bakat tårta och bjudit släkten på kalas och Björn skulle (förstås) tindra med ögonen. 
 
Om det blev så?
 
I så fall hade ju det här blogginlägget varit helt meningslöst. Tillåt mig punktera:
 
  • Mamman har i hemlighet bestämt sig för att fixa frukost på sängen, trots att pappan går upp kl 06.00 för att hinna till jobbet. Björn bestämmer i samma veva att det är en bra idé att vakna två gånger i timmen hela natten. Mamman är grinfärdig och smått zombisk (nytt ord tror jag) när klockan ringer 05.30.
 
  • Pappan får i alla fall sina paket tillsammans med frukost på sängen kl 06.00. Mamman inser att hon inte har ett endaste litet kort till pappan. Varken köpt eller hemmapysslat. Eeh, det däringa lilla paketet är från Björn och det andra från mig. Grattis grattis.
 
  • Det GÅR inte att baka fina tårtor samtidigt som man underhåller bebis. Tacka vet jag kladdkakor, lyckades smälla ihop fyra stycken under tiden som Björn sov/surade i babysittern. Det gick åt en och en halv...
 
  • Mamman kommer överhuvudtaget inte ihåg att ta fram kameran på hela dagen = inga bilder på pappans första födelsedag med bebis. Suck. 
 
  • Till följd av nattens två-gånger-i-timmen-vaknande är mamman vid fyrasnåret så trött att ögonen går i kors. Gästerna kommer inte förrän sju. 
 
  • Björn däremot var på strålande humör hela dagen, fram till det var dags för gästerna att komma. Då - suuuupertrött men ville inte sova = jättesur Björn som skäller på alla förutom sin mamma och pappa, ända tills mostra resolut vyssjade honom till sömns (tack). 
 
  • När alla har gått hem efter en mysig kväll är mamman och pappan om möjligt ännu tröttare än vad mamman var vid fyrasnåret, men då har Björn piggat på sig och är på alldeles strålande humör och tycker att det är dags att starta efterfesten. Hujedamej. 
 
Men ett år äldre blev han den där pappan och fina presenter fick han och vi har kladdkaka så det räcker hela långa helgen :)
 
 

Kommentera inlägget här :