Till middag idag har Erik och jag testat att laga en variant av Fish 'n chips. Det blev riktigt bra faktiskt, och lättlagat, så jag tänkte att jag skulle dela med mig.
4 portioner:
- 400 g färsk torskfilé
- Ströbröd
- 2 ägg
- Salt och peppar
- Potatis
- Cayennepeppar
- Aromat
- Vitlökspulver
- Smör och olivolja
- Sallad
- Citronklyftor
Gör så här:
Skär fisken i jämnstora fiskpinneaktiga bitar. Rör ihop äggen på en tallrik. Lägg ströbröd på en annan tallrik. Krydda ströbrödet med salt och peppar och valfria andra kryddor, vi hade vitlökspulver, Aromat och en nypa cayennepeppar. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i smör och olivolja. För att paneringen ska fastna ordentligt, förnya gärna med mer smör allteftersom du vänder på fisken eftersom paneringen suger upp mycket fett.
Dela potatisen i klyftor. Lägg på en plåt, ringla olja över, salt och peppar och lite cayennepeppar. Lägg på några smörklickar. In i ugnen 200 grader 30-40 minuter beroende på hur stora klyftor.
Servera med sallad och remouladsås. Och gärna en citronklyfta. Det glömde vi men det hade varit gott :)
Gott!