
Igår gjorde jag en riktigt god paj med röda vinbär. Jag experimenterade lite med receptet och det blev väldans bra om jag får säga det själv :) Jag har alltid varit otroligt receptbunden när jag bakar och lagar mat. Jag är ganska duktig på det, men jag följer recepten till punkt och pricka. Erik är precis tvärtom. Han KAN inte följa ett recept. Han bara måste hitta på eget. Det är kul för det blir väldigt varierande och spännande, men det tråkiga i det är att han sällan kommer ihåg sen exakt hur han gjorde den där gången det blev så himla gott. Men det har smittat av sig lite på mig så nu vågar jag prova mer.
Därför kan jag idag dela med mig av ett alldeles eget recept på röda vinbärspaj. Dela det gärna vidare om du tycker det verkar gott, men länka tillbaka till mig i så fall :)
Ingredienser:
- Röda vinbär - så mycket du orkar plocka, jag tog så att det gott och väl täckte botten på pajformen.
- 2 dl mjöl
- 1 dl socker
- En skvätt ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 2-3 tsk maizena
- 1 tsk bakpulver
- 150 gram smör + att smöra formen

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Smörj formen och lägg i vinbären.
- Ringla över lite sirap.
- Strö över de torra ingredienserna så det täcker.
- Skiva smöret i tunna skivor och lägg över alltihopa, försök se till att det täcker så mycket som möjligt. (OBS. Det ser rätt äckligt ut, men det blir bra, tro mig!)
- Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
- Dekorera ev. med några vinbärsklasar.
- Servera med glass eller vaniljsås.
Vi satt ute och fikade och njöt av att man äntligen kunde sitta ute och fika denna besynnerliga sommar.


Björn matchade sin prickiga solhatt med röd body och rosa haklapp. Super chic!
Mums!