Uppsatser som lever sina egna liv

Häromdagen satt jag och pratade med min kusin som just nu läser på Juristprogrammet. Vi pratade uppsatser och jag fick pinsamt nog erkänna att jag på rak arm inte kunde komma ihåg vad jag skrev min C-uppsats i juridik om. Mitt examensarbete har jag förstås koll på, jag la ändå en hel termin på att grotta ner mig om erkännandets roll i bevisprövningen. Och när jag nästan var klar började Thomas Quick ta tillbaka sina erkännanden på löpande band och allt blev jättespännande, fast jag bara kunde få med ett litet inslag om det eftersom jag nästan var framme vid deadline. 
 
Men då gjorde jag i alla fall en sökning på mina uppsatser på första gången sedan 2011. Jag har skrivit två stycken som publicerats i DiVA, dels mitt examensarbete i juridik och dels min C-uppsats i retorik. Och det blev en spännande sökning!! Jag kan ärligt säga att jag inte tänkt så jättemycket på uppsatserna de senaste åren, jag har ju snarare ägnat mig åt småbarnsliv. Men de laddas ner på löpande band. Över 1000 personer har laddat ner min uppsats om erkännandet, och min uppsats som jag skrev om Barack Obama har över 4000 nedladdningar, och ännu roligare, jag upptäckte dessutom att den ingår som obligatorisk kurslitteratur i en retorikkurs på Mittuniversitetet. 
 
 
 
Jag blev riktigt upprymd, trots det felstavade efternamnet, haha. Jag slet så förbaskat med de där uppsatserna. Även om jag i grund och botten tycker väldigt mycket om att skriva så var det ju otroligt mycket jobb jag la ner, och då känns det ju fenomenalt kul att de faktiskt läses. Att någon annan kanske kan få ut något av det jobbet jag har lagt, att någon annan kanske till och med kan lära sig något nytt. Det är ju helt hisnande att tänka sig. Jag förstår verkligen att folk vill bli lärare. Och att min uppsats får samsas med Elaine liksom, en av mina favoritförfattare!
 
Så nu är jag jättepepp på att läsa dem igen. Vill någon mer göra det så finns de här:
 
"Yes, we can!": En studie av retoriken i Barack Obamas tal med särskild tonvikt på topos "personlig bakgrund"
 
Erkännandets roll vid bevisprövningen: Betydelsen av erkännandet för uppnåendet av beviskravet i brottmål
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :