Första advent och kolasnittar med pepparkakssmak

 
 
 
I söndags var det första advent. Som vi har väntat här hemma. Dagen blev dock inte som vi tänkt oss eftersom vi åkte på en rejäl förkylning. Jag skulle ha sjungit med kyrkokören på adventsgudstjänsten på förmiddagen men det var inte att tänka på, och på eftermiddagen skulle vi haft lite adventsfika här med några vänner. Men så när vi satt och åt lunch insåg vi att Björn ju hade feber. Så det var bara att ställa in.
 
Men vi hade en mysig dag ändå och vi bakade fantastiskt goda kolasnittar med pepparkakssmak. Jag har tipsat om dem förut men de är värda att upprepas. Om man vill åt pepparkakskänslan men vill ha något lättare att baka är de här helt perfekta. Man svänger liksom ihop dem på någon timme till skillnad från pepparkaksdeg som ska stå i kylen i flera dygn. Receptet kommer från början från Underbara Clara, och du hittar hennes inlägg här
 
 
 
Kolasnittar med pepparkakssmak:
 
INGREDIENSER:
 
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bokarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
- 1 tsk kanel
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
 
2. Rör smör socker och sirap krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kletig deg.

3. Gör två långa rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till lätt och gör om du vill ett mönster på dem genom att trycka försiktigt med en gaffel.

5. Grädda gyllenbruna, ca 7-8 minuter.

6. Skär i snittar och låt sedan svalna på plåten.

 
Lova tänder första ljuset i adventsljusstaken, typ. Och är ständigt i rörelse, det går aldrig att ta en skarp bild på henne :)
 
Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, det är jobb imorgon. Men det är svårt att slita sig på kvällarna tycker jag, finns så mycket man vill hinna med när barnen äntligen kommit till ro. Tur att det är jullov snart!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentarer :

#1: Rebecca Adnell

Så mysigt att julen äntligen är här!

Svar: Ja verkligen! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :