Alla borde skaffa en Bullet Journal!

Här kommer ett predikande inlägg. Jag blir lätt lite hyper när jag hittar nåt nytt jag gillar, jag skulle LÄTT kunna jobba på TV-shop som en sån som demonstrerar slicerdicerplus-skärapparat och superduperslimtrim-träningsmaskin och allt vad de heter. Hittar jag nåt jag gillar kan jag liksom inte sluta prata om det och tipsa om det till höger och vänster.
 
Så varsågoda kära bloggläsare, turen har nu kommit till er. 
 
Jag la ut ett foto på bloggens facebooksida härom dagen där jag satt i Björns rum och grejade med min Bullet Journal och fick då frågan vad det var för nåt. Insåg då direkt att det här ju bara är något jag överröst mina instagramföljare med, jag har inte bloggat om det. Förrän nu!!
 
Jag har alltså börjat med bullet journaling (högst oklart hur det försvenskas och böjs) och det är nog bland det bästa jag gjort på länge. Jag har typ jämt varit något av en teknikmotståndare vad gäller att ha sin almanacka och alla viktiga datum och kom ihåg-grejer i telefonen eller på datorn. Jag har alltid sprungit runt med en kalender i väskan och skrivit med fina pennor. Och en Bullet Journal är just det, en kalender. Eller egentligen inte ens det. I grund och botten är den ett anteckningsblock. Vilket som går bra, men som namnet antyder används ofta böcker med prickade sidor (istället för blanka/rutiga/randiga). Och du lägger upp kalendern precis som du vill, du skapar den liksom. I början tyckte jag att det lät helt sjukt jobbigt, att sitta och rita upp månadsöversikter och sånt, så onödigt när man bara kan köpa en färdig almanacka.
 
Men man kan ju få den precis som man vill!
 
Och tycker man som jag dessutom om att rita och pyssla är det ännu bättre. Och den rymmer så mycket mer än bara en vanlig almanacka, för du bestämmer ju allt eftersom hur du vill lägga upp den. Och kan samla allt på samma ställe, allt som du i vanliga fall skulle ha skrivit på kom ihåg-lappar eller i särskilda anteckningsblock kan du samla i din Bullet Journal tillsammans med almanackan. Det blir som almanacka, dagbok, idébok och kom ihåg-lappar i ett. 
 
Min kamera mår inte så bra, jag lyckas inte riktigt få till skärpan, men jag tog några kort på min oktober så ni kan få se lite hur jag menar i alla fall. 
 
Jag börjar med en "framsida" för varje månad, mest för att det är roligt att måla och det blir en tydlig inledning på den nya månaden. Det finns hur mycket inspiration som helst att hitta på Pinterest!
 
 
Sen gör jag en månadsöversikt där jag kan skriva in saker som händer, precis som i en vanlig almanacka.
 
 
Sen brukar jag också göra en veckoöversikt där jag skriver upp sånt som jag behöver komma ihåg i veckan. Och sen gör jag dag för dag. Nu när jag ammar slarvar jag tyvärr jättemycket med att dricka vatten så mitt vattendrickande har fått en egen liten ruta varje dag för att jag ska komma ihåg. Är det inte konstigt (och praktiskt) att det är så mycket mer motiverande att dricka vatten om man får fylla i ett litet blått glas efteråt...? Och så en Att göra-lista. Jag brukar också skriva upp vad vi ska äta och när dagen är slut skriver jag nån liten rad om vad som hänt under dagen, som dagbok i miniformat. 
 
 
Det är såklart inte alla dagar jag hinner pyssla så här mycket (passar ju på att visa er några av de finare uppslagen) men det är dels väldigt bra för en rörig hjärna att få lite styr på dagarna och dels väldigt meditativt att sitta och fixa med den. När jag hinner och orkar ritar jag fina bilder och satsar på layouten och andra dagar skriver jag bara rakt upp och ner.
 
Bakifrån i boken gör jag andra typer av uppslag. Jag skriver upp när jag pratat med Björns läkare, idéer till skrivkursen jag gick förut, och jag har också gjort ett städschema med saker som behöver göras i veckan. Då använder jag en penna med suddbart bläck och bockar för med så att jag när veckan är slut bara kan sudda ut bockarna och börja om. Nästa projekt ska bli ett juluppslag med julklappsförslag och sånt jag vill baka till jul t ex. 
 
 
 
Som ni säkert hör tycker jag att det här är jättekul. Det är liksom en kombination av kreativitet och uppstyrdhet. Känner du dig det minsta sugen tycker jag definitivt att du ska prova. Ett vanligt block, några tuschpennor och en linjal kommer du hur långt som helst på. För att inte tala om om du dessutom adderar Pinterest till ekvationen. Vill du läsa lite mer om Bullet Journal kan du göra det här
 
Hoppas att jag har inspirerat nån mer till att prova på!! :)
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :