Söndag

Idag har vi haft en riktig hemmadag hela familjen. Lite extra tung och seg, för det är fyra år sedan idag som vår lilla John lämnade oss. Jag har inte tänkt så mycket på det under dagen faktiskt men kroppen vet, allt har liksom varit lite extra jobbigt bara. Lillasyster i magen hade en ovanligt lugn dag igår, kände henne flera gånger men inte riktigt som vanligt, jag är så bortskämd med att det är full fart hela tiden, men det har hon tagit igen med råge idag. Nästan som att hon ville lugna lite just idag.

Vi började i alla fall dagen med lite pyssel. Björn och Erik pärlade bokstäver och jag strök tyger till en till sovorm. Jag hoppas att jag ska orka börja sy lite imorgon, det är ju så roligt. Nu är i alla fall allt förberett. Nuförtiden får jag sitta och stryka, hehe, äntligen har jag fattat varför det går att sänka strykbrädan så mycket. 

 
Sen gick grabbarna ut en sväng och jag däckade i soffan. Alltså den här graviditeten. Det är svårt att tänka att jag i vanliga fall är en person som tycker mycket om kläder och som liksom anstränger mig lite för att tänka ut matchande outfits :P
 
 
Efter lunch och tupplur slog vi ihjäl ett par timmar med att baka bröd. Björn är inne i en riktig "kan själv"-fas just nu och vill hjälpa till med precis allt, så han var helnöjd. Vi gjorde rågsiktbullar, ganska så ihopimproviserade av det vi råkade ha hemma men de blev supergoda. Ska försöka lägga upp receptet på bloggen snart. 
 
 
Björn var en väldigt entusiastisk men också ganska slarvig bagare. Han slängde mest upp små degkluttar på plåten och sa att Jo mamma, det ÄR bullar. Förutom en, som var så avlång att inte ens en 2,5-åring kunde argumentera för att det var en rund bulle. Han fann sig dock snabbt ochb sa att det var en korv. "För mamma, jag tycker faktiskt om korv"
 
 
 
 
 
 
Sen fikade vi i lugn och ro i ca 13 sekunder och provsmakade brödet och Björn fick silverte. Björnen upptäckte dock att det gick alldeles utmärkt att blåsa bubblor i teet och skvätta över hela bordet och då tog mammans tålamod slut i en rasande fart. Det tycker jag nästan är det jobbigaste med att vara höggravid, att jag har så dåligt tålamod med allt. Vill inte ha dåligt tålamod med Björn ju. 
 
 
Men sen somnade han i alla fall tidigt och gjorde sin mamma på bra humör igen, för jag kunde i lugn och ro grädda bondkakorna som jag smyggjort en deg till tidigare under dagen, och så har Erik och jag ätit varma kakor, druckit kall mjölk och tittat på Downton Abbey. Bra avslut på en ganska konstig dag. 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentarer :

#1: Mirre - Sweetwords

Ja tankarna går ju alltid upp&ner med mycket då man är gravid, jag var väldigt nojig.

Men mysigt med hemmadag med familjen

skriven

Kommentera inlägget här :