Ärkenåden

 
 
Erik och jag har under den senaste tiden plöjt alla säsonger av Downton Abbey. Vilken fantastiskt bra serie!! Jag hade ju förstått att den skulle vara välgjord och bra på så vis, eftersom den har fått så mycket priser och uppmärksamhet, men jag var inte beredd på att den även skulle vara så smart och framför allt rolig. Med den lilla dippen dock nånstans i mitten att vissa folk höll på och dog av preeklampsi och vissa andra folk fick lämna bort sina barn, det var inte lätthanterligt med gravidhormoner upp över öronen, mycket choklad gick åt. Men i alla fall så är ju Maggie Smith med och hon är helt underbar. Hennes karaktär översätts alltsom oftast i den svenska textningen till änkenåden. Jag tycker att det är ett så roligt ord. Änkenåd. Speciellt kanske eftersom jag ca fyra av fem gånger jag säger det högt (ja, jag säger det högt rätt ofta för att det är så roligt) råkar säga äRkenåden istället. Det är nästan ännu roligare. Så nu när lillasysters sovorm är färdig har jag döpt henne till Ärkennåden. Björn håller på att öva på att säga det nu. Tant Berg och Ärkenåden, passar fint ihop våra ormnamn! Björn och jag hjälptes åt att sy rosetten idag, han var helt förhäxad av symaskinen och fick hjälpa till att trycka på back-knappen. Men sen blev han lite bekymrad för Tant Berg har ju ingen rosett. Jag får nog försöka fixa det imorgon :)
 
 
 
Nu är Ärkenåden installerad i lillasysters säng och det blev väldigt mysigt och fint. I början kommer hon ju ligga i babynestet även i spjälsängen förstås men det blir extra mysigt så här. 
 
 
Jag är så nöjd med nya spjälsängen också. Den passar verkligen jättefint in i vårt sovrum.
 
Om någon vill ge sig på att sy en egen sovorm kan jag tipsa om den här beskrivningen. Och för rosetten utgick jag från den här
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så söt orm

skriven

Kommentera inlägget här :