Sommarlov

Hej bloggen!

Oj så tomt och tyst det blev här. Sommarlovet och sommarförkylningen högg tag i mig från varsitt håll för ungefär en månad sen och ingen av dem har velat släppa taget. Sommarlovet behåller jag gärna men förkylningen hade gärna fått dra förbi nu. 
 
Men det är ju tur i oturen att vi har vår sommarlunk med inte så mycket inplanerat, och att det har varit några riktigt fina dagar då man bara kan sitta på trappan och filosofera en liten stund.
 
 
 
Senast jag skrev var Björn på väg till Göteborg. Vilken stor unge det var som kom hem, han hade vuxit säkert en meter :) Åkt tåg och båt och spårvagn och varit på Liseberg och sovit hemma hos moster i två nätter. Ett sånt äventyr! 
 
 
Det första jag gjorde när han åkt hemifrån var att städa lekhörnan i köket och njuta av tanken på att det inte skulle dyka upp så mycket som en liten legobit där under tre dagar. Men sen när han äntligen var hemma igen var jag så glad för lite stök :)
 
 
Sen kom midsommar. Vi hade lyxen att vara bortbjudna till vänner och behövde inte lyfta ett finger. Jag bakade ett par olika sorters kakor till eftermiddagens dansa-kring-stången-firande men sen blev vi bjudna på en helt otroligt god trerättersmiddag. Vi var hemma hos vänner som har en dotter som är nästan exakt lika gammal som Björn och det är så fint att se dem ihop. Björn är ju en ganska försiktig kille men det märks att han har hängt mycket med Maja för han är inte alls lika blyg med henne som med andra barn och han trivs så bra hemma hos dem.
 
 
Klädnörd som jag är så matchade givetvis bebis, filt och mammans kjol!
 
Efter midsommar väntade nästa äventyr. Vi skulle åka "den jääääättestora birkabåten" som Björn uttrycker det. Oj så spännande. Och svårt att ta in när vi pratade om det. Det är alltså en båt som är så stor att det finns hissar och restauranger och till och med en pool. Och vi ska sova på båten. Han trodde inte riktigt på mig där ett tag... "Är den lika stor som Plaskus mamma?" (Plaskus är den lilla passagerarbåten som åker mellan Nora och den lilla ön i Norasjön) "Nej Björn, den är mycket mycket större" Nej, gick bara inte att förstå :) Hela resan blev jättemysig och Erik och jag slogs av vad fina barn vi har, och vad förvånansvärt lätt det var att resa med två barn ändå. Båda sov på tåget och båda sov hela natten i hytten och Björn var så sjukt peppad hela tiden. Trevligt att åka i juni också och få uppleva en sån riktigt ljus sommarnatt i skärgården. Jag somnade bokstavligen talat sittande i fönstret i hytten för det var alldeles för vackert för att gå och lägga sig. 
 
 
Lova var så fascinerad av att åka tåg, och Björn hade knappt tid att äta sin frukost när vi lämnade kajen i Mariehamn.
 
 
Sen väntade en sista vecka med förskola för Björn innan det var sommarlov på riktigt. Och efter det har vi mest varit hemma. Gjort små dagsutflykter, badat och träffat vänner och släkten och gått på loppisar. Sånt som man orkar även om man är förkyld. Och jag har fått sovmorgon typ varje dag (tack Erik) så Lova och jag har somnat om efter morgonamningen och sovit till halv nio. Björn och jag har också planterat en liten kryddträdgård. Han tycker att det är så roligt att plantera, det bådar gott för framtiden tycker jag!
 
 
 
Sen har vi också dragit igång ett litet projekt (hehe) med att möblera om hela övervåningen så att Björn, och i förlängningen även Lova, ska få ett eget lite större rum. Det kommer bli superbra, och då kan ni få se lite, men nu är det mest kaos :) Kanske inte så konstigt förresten att jag aldrig blir frisk...
 
Nu är det i alla fall Noradagarna och jag har fått gå på storloppis och Björn på tivoli så vi är nöjda båda två! Och vet ni, igår kom det fram en tjej till mig och berättade att hon brukade läsa min blogg och tyckte att den var bra och rolig. Om ni visste vad glad jag blir för sånt! Det är ett sånt trevligt kvitto på att det jag gör uppskattas även av andra än bara mig själv. För det är klart att jag skriver bloggen mycket för min skull, för att det är så roligt att skriva och fota och så, men samtidigt är det självklart så att jag vet att många läser och att jag skriver för er. För att dela med mig, för att kunna diskutera och få reaktioner. Annars kunde jag ju lika gärna skriva dagbok. Så det känns jättekul! 
 
När man går på Noradagarna kan det vara så att man plötsligt blir så trött att man inte orkar gå en meter till. Fint då att det finns trottoarkanter man kan slå sig ner på och vila en stund :)
 
Uppdateringen kommer nog vara lite sporadisk här i sommar har jag en känsla av, men jag är lite mer aktiv på Instagram, så häng gärna med där om ni vill! @mammaglitter heter jag, enkelt och bra.
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :