Bröllopsdag på Hult Säteri

 
 
Den 13 augusti 2011 gifte Erik och jag oss. Förra året firade vi alltså femårig bröllopsdag. Nygravid. Superillamående. På IKEA ätandes köttbullar... Med andra ord inte ett helt okej firande av femårig bröllopsdag. Och om en månad firar vi sexårig bröllopsdag. I onsdags skulle Björn sova över hos sin mormor och morfar. Så då fick vi plötsligt ett infall. Och så i tisdags ringde jag till Hult Säteri, och ett dygn senare befann vi oss i deras svit, på samma ställe som vi sov på vår bröllopsnatt.
 
 
 
 
Hult Säteri är kanske ett av de mysigaste ställen jag vet. Det ligger så vackert mitt ute i ingenstans och det är tyst och lugnt och ett fantastiskt fint gammalt hus. Vi brukar äta julbord där och maten är himmelsk med mycket närproducerat. Mäla och Ronny som driver stället är också väldigt trevliga och gulliga. 2014 när vi var där och åt julbord och Björn bara var tre månader turades de om att gå och bära på honom så att vi skulle få äta lite i lugn och ro, på hur många ställen händer det liksom?
 
 
 
 
Den här gången hade vi den stora turen att lyckas pricka in en dag då vi var de enda gästerna. Med andra ord kunde jag gå och låtsas att jag bodde i den stora herrgårdsbyggnaden. Jag som tycker så mycket om gamla hus, det var ju rena drömmen. Fast framåt kvällen var jag tvungen att fråga Mäla om hon skulle låsa ytterdörren på natten när jag insåg att det ju innebar att vi skulle vara ensamma i det stora huset även då, och det skulle hon, haha. 
 
Sviten är, precis som resten av huset, varsamt renoverad med vackra gamla detaljer kvar. Titta bara på tapeten på dörren in till badrummet!
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen åt vi så god mat och eftersom vi var de enda gästerna kunde vi ha en liten sovande bebis med oss. Sen att hon sov harmoniskt i ca åtta sekunder är en annan historia... 
 
 
 
Istället för alkoholfritt vin serverades en svarta vinbärsdryck. Väldigt god och alltid kul att hitta lite nya alkoholfria alternativ. 
 
 
Tystnaden och den här här utsikten gjorde att hela min kropp och mitt sinne skrek åt mig att "flytta ut på landet! Ba gört!". Men jag vet inte, jag tror ju egentligen inte att det är min grej att bo permanent på landet. Men sådana här sommarkvällar vore det underbart. 
 
 
Jag bad Erik att ta massa kort på mig och Lova. Det är så sällan det blir av och så roligt att ha kvar. Annars är jag oftast bakom kameran. Nu när jag gick igenom bilderna från det här dygnet är det för ovanlighets skull mest bilder på mig och knappt några på Erik, vilket ju förstås är synd, men kul att jag också fastnat :)
 
 
En annan fin sak med att bo på hotell är ju frukosten. Och tänka sig, den sov sig faktiskt Lova igenom = två mycket nöjda föräldrar. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag bet mig i kinden, för femte gången på samma ställe... Men med lite kaffe i finkopp blev det genast bättre :)
 
Det blev verkligen ett dygn att ladda batterierna för oss och Hult är ett ställe som jag varmt rekommenderar för er som ännu inte varit där. Åk dit och bo eller bara ät, det är garanterat en upplevelse! Tänk att man kan hitta sådana guldkorn bara någon mil hemifrån.
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Kommentera inlägget här :