Nyshoppat till lillasyster

I förrförra veckan gick vi lös och shoppade lite till lillasyster. Ja jo, mest jag förstås, men Erik har varit väldigt snäll och delaktig och hummat och tyckt till, fast jag vet att han nog egentligen varken tycker att det är fantastiskt kul eller riktigt kan förstå vitsen i att vi bara måste ha nya små kläder och en ny skötväska t. ex., när vi har fullt funktionella grejer kvar efter Björn. Men jag tycker att det är så himla roligt. Och det är ett väldigt aktivt sätt för mig att få allt att kännas lite mer på riktigt också. Jag är all for att köpa begagnade saker, massor av de babygrejer och kläder vi har sedan tidigare är begagnat och mycket till lillasyster kommer såklart också bli det + sådant som hon får ärva efter Björn, men vissa saker är så roligt att få bestämma helt fritt också. Vi slog till och med till på en ny säng. Det var ju så enkelt med Björn för han sov i sitt babynest mellan mig och Erik, men även om han sedan länge har vuxit ur babynestet är det ju allt som oftast mellan mig och Erik som Björnen sover nu fortfarande, så där finns inte riktigt plats för en bebis också. Därför var jag lite inne på en bedside crib men det känns himla onödigt, oavsett om man köper nytt eller begagnat, med en säng som bara funkar 5-6 månader. Men så hittade vi den här sängen från Troll. Det är en rejäl spjälsäng som går att göra om till en juniorsäng längre fram, och som dessutom har en sänkbar sida, som är jättelätt att sänka. Sådär vaknar-mitt-i-natten-och-är-knappt-vaken-lätt att sänka. Så det kändes som ett bra alternativ, så då slog vi till. Himla fin är den också, måste nog snart bygga ihop den :)
 
 
 
Jag fastnade länge inne på KappAhl också, min stora favorit till Björn har alltid varit deras Newbieserie, och Newbies vårkollektion är heeelt fantastisk, de här små godingarna har fått följa med hem.
 
 
Och så har jag slagit till på en ny skötväska. Det blev en Skip Hop, har inte provat dem förut men hört mycket bra. Hade en blommig från Elodie Details med Björn men den var ganska trång och till slut gav dragkedjan upp för att jag mosade den så full hela tiden. Den här är rymligare och så är den lite elegantare. Jag känner mig lite mer åt det eleganta, nedtonade hållet än för två år sedan, då ville jag ha massa färg istället. 
 
 
 
Och så insåg vi ju att det troligtvis kommer vara vinter när hon kommer, till skillnad från Björnen som vi kunde vänta lite med att köpa vintergrejer till, så en åkpåse från Petite Cherie fyndade jag på mellandagsrean. Underbar. Nu saknas bara en liten overall också :)
 
 
 
Björnen har fått en liten gåbortjacka från Newbie som han fick inviga på nyår, visst är den underbar? Och så en sittdyna i ull till vagnen om det slår till och blir lite kallare igen nu. 
 
 
 Oj oj, det här blev ju ett riktigt shoppinginlägg. Känns som att vi shoppar hur mycket som helst, haha, men det blir liksom så när en tillbringar 98 % av tiden i soffan, då får en passa på att handla allt på en gång när tillfälle ges. Det är ett väldigt effektivt sätt att få allt att kännas lite mer på riktigt också tycker jag. Och så himlans kul förstås :)
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :