DIY: Bläckfisk till bebis och björn till en Björn

Efter att jag virkat nästan 30 pannband till Musikhjälpen innan jul kände jag att jag behövde en liten paus. Jag var inte fullt lika inspirerad till virkning på en stund om en säger så :) Men nu har det gått några veckor och det börjar klia i fingrarna igen. Det är ju fortfarande en utmärkt sysselsättning för en person som inte kan röra sig så mycket.
 
Så härom kvällen letade jag fram mönstret på bläckfiskar. När vi precis kommit tillbaka från neonatalavdelningen på Akademiska i mars 2013 fick jag höra talas om bläckfiskprojektet, tror att det var ganska nytt då. Det var en rörelse som uppmanade folk att virka små bläckfiskar och skänka till neonatalavdelningar runt om i landet. Bläckfisken skulle vara ett bra gosedjur för att den ger trygghet till de små eftersom armarna påminner om navelsträngen. Fantastiskt gulligt. Och givetvis även applicerbart på fullgångna spädisar, så jag virkade några då till vänner som fick barn. Och nu har jag virkat en till lillasyster.
 
 
 
 
Och så får Björn en liten björn när jag ändå var igång. Men huvudet blev fasligt rangligt så det får bli en fastsydd halsduk också så vi inte riskerar en huvudlösing. Ska bara sy fast de där armarna också, och några ögon kanske. Känns som att den här nallen riskerar att bli ett UFO (unfinished object) men jag ska verkligen försöka se till att göra klart den :)
 
 
 
Vill du också prova att virka en bläckfisk hittar du mönstret här, bara du kan det absolut mest grundläggande med virkning så är det inte alls svårt, det räcker att kunna göra vanliga fasta maskor, luftmaskor och smygmaskor! 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :