Hej vecka 17!

Redan vecka 17 igår. Hej vad det går, och illamåendet består. Men vilken otrolig skillnad att tackla det de här dagarna när jag har fått vara hemma i alla fall. 
 
......................................
 
Såhär säger 1177 om bebisen i vecka 17:
 

Barnets utveckling

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. 

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom.

Nu börjar också fosterfett att bildas. Det ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden.

......................................

 Den här graviditeten formas så mycket runt illamåendet hittills att det är svårt att känna efter ordentligt i övrigt. Ibland glömmer jag nästan bort att jag är gravid och tror att jag har nån annan konstig sjukdom istället som går ut på att bara vara konstant illamående. Jag hoppas att jag kan få känna lite sparkar snart så att det blir verkligare att det faktiskt är något fantastiskt bra som är på gång. Tänk att det liksom ligger en 180-grammare där inne och trynar. 

 

Ikväll har jag i alla fall varit på yoga. Det är helt otroligt, under den timmen är jag nästan inte illamående alls. Tänk vad många positiva effekter det måste ha på kroppen som till och med kan påverka och lugna ett annars ständigt pågående illamående. Jag tror varje gång jag har varit där att nu har det nog vänt, ikväll kommer jag inte må illa, men så fort jag lämnar yogastudion drar det igång igen. Men den är otroligt mycket värd den timmen i alla fall.

 

 Bilden har ingenting med inlägget att göra förstås men jag hittade den i arkivet och blev sjukt sugen på maränger. Har bara gjort såna små söta maränger en gång i mitt liv, till mitt 30-årskalas, men jag inser nu att jag verkligen borde prova att göra dem igen. 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
Taggar: Gravid;

Kommentera inlägget här :