Hej vecka 21!

Idag går vi in i vecka 21. Tycker faktiskt precis att jag skrev inlägget om vecka 20 och lillasyrran. Fast det är ändå tur att veckorna går snabbt istället för att snigla fram. 
 
Igår upplyste dessutom min app mig om att vi nu är halvvägs. Kan vi bara snabbspola ca tio veckor fram nu också så skulle jag vara tacksam. Men halvvägs är ändå fantastiskt!
 
 
 
Så här säger 1177 om barnet i vecka 21:
 
..................................................

Barnets utveckling

Nu har alla organ bildats, men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Livet i livmodern är enkelt, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför magen.

...................................................

Förra veckan var omtumlande och bra. Mådde sämre än på ett tag vad gäller illamåendet men tror att det är väldigt avhängigt vad jag gör, hade olika läkartider och tandläkarbesök och andra tider att passa och då blir det sämre än när jag bara är hemma och vilar. Men vi gjorde rutinultraljudet och fick veta att allt vad de kan se just nu såg normalt och bra ut så det var en stor lättnad, och så roligt att få se henne en gång till. Om några veckor kommer jag att börja gå regelbundet på Specialistmödravården och då blir det tillväxtultraljud var tredje vecka.
 
Jag har sovit lite bättre senaste veckan också. Fortfarande en del vakennätter men ändå bättre. Julcravingen håller i sig, i förrgår kom nya Drömhem&Trädgård med adventsspecial, den är redan lusläst. Har även inhandlat ingredienser till en pepparkaksdeg, får se om jag orkar ta tag i själva deggörat någon dag också bara.
 
Och jag har verkligen hormoner högt och lågt just nu. Bölar åt ALLT. Kan knappt titta på nyheterna längre för jag bara tjuter åt världens hemskheter.
 
Eller ja. Vem försöker jag lura.
 
Jag kan inte ens titta på reklam längre.
 
Vilken fin kaaaattuuuunge... Snyft snyft
 
Vilken fin biiiiil... Och den har fyyyyyyyrhjulsdriiiiiift... Snyft tjut
 
Och så vidare.
 
Jag har också kommit på mig själv med att jag inte har köpt en enda liten pinal till den här ongen än. Visst, vi har ju massa grejer efter Björn så många trista saker (som babyskydd till bilen och skötbord) behöver vi ju tack och lov inte köpa. Men små fina bodys och sånt. Skyller på att jag varit/är så slut, ska nog bli ändring på det snart :) (Bristen på shopping alltså, inte helt säker längre på att den här slutheten bara magiskt kommer att försvinna över en dag)
 
Alltså hur underbara är inte dessa plagg från KappAhls Newbie! Koftan är helt fantastisk, måste kolla om den finns i Björns storlek.
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :