Första advent

 
Tänk att det äntligen är första advent. Det är så mysigt i år för trots att jag känner mig allmänt eländig så är det här första året som Björn förstår lite mer. Vi pratar jättemycket om julen och han har börjat greppa det här med tomten och julgran och så hela gulliga ramsan, så fort vi nämner julafton säger han "Kommer Lollo, kommer Gulligullan, kommer Danne". För det är de av våra släktingar som vi har förklarat att nästa gång vi får träffa dem är till jul :) Jag har också försökt att förklara att vi ska tända ett ljus nu varje söndag fram till jul, men det går nog inte riktigt in. Men vi åt i alla fall mysfrukost med varm choklad imorse och tände det första ljuset. Oavsett om han förstår eller inte så älskar han att tända ljus så han var nöjd ändå. Det är förresten en utmaning att vara gravid och ha en tvååring. Han svepte sin choklad i ett huj och sen sa han med sin gulligaste röst "Ha mammas choklad, ha mammas choklad". Då gäller det att behärska sig och säga ett snällt nej, den är mammas, och inte reagera som gravid-Alex helst skulle göra med: Men skyll dig själv unge som drack ur din så himla snabbt, mammas ska faktiskt inte behöva straffas för att hon har vett att spara lite på sin goda choklad. Moget...
 
 
 
 
Vi har gjort en väldigt enkel adventsljusstake i år med massa mossa och ett par små flugsvampar, men den blev väldigt fin i all sin enkelhet tycker jag.
 
 
Sedan kunde inte mamman hålla sig så Björn fick ett litet adventspaket. Hela hösten har jag spanat efter julböcker när jag varit på loppisar för att vi ska kunna läsa mycket om julen så idag fick han Pelle Svanslös och julklappstjuvarna.
 
 
 
Fotogenlampan pryder sin plats i fönstret som vanligt och kaffeburken tyckte jag också var lite julig så den fick komma fram. Är dessutom perfekt att gömma pennor och trådrullar och annat smått och gott i som har en tendens att samlas i fönstret.
 
Vårt änglaspel är nog trasigt på något sätt för det plingar inte, men i ärlighetens namn tycker jag nog faktiskt bara att det är bra, för det är väldigt fint att ha dem tända men det där plinget gör ju att man riskerar att bli galen på några få minuter. 
 
 
 
Sovrummet har också fått lite adventsfint. Fin kontrast med de skira rosorna mot mellansveriges kanske smutsigaste fönster :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :