Härom kvällen slängde Erik ihop en jättegod varm sallad som jag tänkte att jag skulle dela med mig av. Bra tips om man som vi försöker få in lite mer grönt och lite mindre kött i vardagsmaten.
Du behöver:
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1-2 vårlökar
- 1 paprika
- 1 squash
- sockerärtor (en förpackning om du köper dem i vanlig mataffär)
- Ett knippe färsk sparris
- En tetra med blandade bönor
Hacka vitlök och vårlök tunt och bryn. Hacka paprika och squash i ganska stora bitar. Skär sparrisen i bitar och förkoka den några minuter. Låt även sockerärtorna koka med efter en stund. Stek paprikan och squashen tillsammans med löken, och sen ner med sparris, sockerärtor och bönor. Salta och peppra efter behag och låt allt bli varmt. Stek samtidigt halloumin i en egen stekpanna. Ta da!
Vill man lyxa till det lite kan man servera t ex vitlöksbröd till.
Mums!