Kvällspyssel - enkla hängen till dina påskägg

 
Måndag idag och första dagen på Eriks påsklov. Jag har sagt det förut och det är värt att sägas igen, så fantastiskt att vara gift med en lärare som har lov. Speciellt nu när vi har Björn också. 
 
Vi har en riktigt bra kväll här. Jag började den med yoga, och när jag kom hem hade Erik gjort i ordning en stek som stod i ugnen och luktade himmelskt. Efter maten har vi pysslat lite på varsitt håll.
 
 
Björn lekte ganska länge leken kast-med-liten-räv-från-ganska-hög-stol. Under tiden rensade Erik ut hela vårt kylskåp typ. Otroligt välbehövligt. 
 
 
Sen har de där två killarna hängt i vardagsrummet och gymmat lite :)
 
Själv håller jag på och påskpysslar. Jag vill ha två sorters påskpynt i år. Jag tänker mig att köket ska få vara lite mer färgsprakande och med roliga kycklingar och så medan vardagsrummet ska vara lite mer naturligt. Idag köpte jag de här jättefina urblåsta vakteläggen hos Helens hörna här i Nora. Är roligt när man kan shoppa lite lokalt tycker jag!
 
 
Nackdelen med dem är att de är nog bara tänkta att användas som dekoration att ha liggande, det finns alltså ingen upphängningsanordning i dem. Så det är det jag pysslar lite med nu. Hittade ett jättebra knep hos UnderbaraClara, här. Väldigt enkelt om nån vill prova. Samma teknik kan man förstås använda om man vill blåsa ur egna ägg och hänga upp.
 
 
Det enda du behöver är tandpetare, tråd och sax.
 
 
Bryt av ganska små bitar av tandpetaren. Till vakteläggen blev det lagom att dela tandpetaren i fyra delar. Knyt ett snöre kring mitten av tandpetaren, så du får lika mycket snöre kvar på varje sida. 
 
 
Peta sen försiktigt in pinnen i ägget och dra till så att den lägger sig på tvären därinne. Sen är det bara att knyta snöret och klippa av så du får så lång ögla som du vill ha. Alldeles lagom kvällspyssel!
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :