Som på Nyhetsmorgon - ett tips till oss som tror att vi har grönare fingrar än vad vi faktiskt har

 
Jag har någon sorts konstig åkomma som gör att jag tror att jag är värsta trädgårdsexperten och har superkoll på blommor och blad. Uppenbarligen har jag även lyckats förmedla det till mina vänner för det har till och med hänt att folk har vänt sig till mig för att få råd. 
 
Men det är bara en myt.
 
Jag tycker att det är jättekul att KÖPA blommor, och jag har ett bra öga för att inreda med dem, och för att plantera fint i krukor och trädgårdsland. Men jag är så förbaskat dålig på att vattna. Jag kan på riktigt sitta och titta på när en blomma dör, dag efter dag, och bara inte orka ge den vatten. (OBS. Ingen anledning att ringa socialen nu, det här gäller bara blommor, Björn får regelbundet mat var tredje timme.) Jag vet inte varför jag gör så eftersom det är så himla fint att ha dem. 
 
 
 
 
Det här liket till murgröna har faktiskt klarat sig ganska länge, ända sedan i augusti. Jag tror att den har varit lite magisk för jag har nästan inte vattnat den alls och den har ändå varit jättefin. Men även magiska blommor når väl en viss gräns i vad de kan klara av, så härom veckan gav den upp. 
 
Men då såg jag något så smart på Nyhetsmorgon, det såg i alla fall ut som helt vanlig murgröna som de hade satt i små vaser. Så det provade jag igår. Inte vet jag hur länge den kan klara sig så, men det blev riktigt fint!
 
 
 

Kommentera inlägget här :